We volgen nu een tijdje online les en je hebt vast wel een docent voorbij zien komen die hilarisch denkt te zijn door een achtergrondje aan te zetten. Hoe doen ze dat eigenlijk? En hoe kun je je eigen achtergrondjes kiezen?

Stap 1

Zet een foto op je PC! Van natuur tot memes, je kunt echt álle afbeeldingen kiezen… Plezier gegarandeerd dus! (SC Speaks neemt echter geen verantwoordelijkheid voor wat jij online allemaal uitspookt…) In dit voorbeeld gebruiken we onderstaande foto van de open dag bij onze school.

Stap 2

Typ linksonder in de Windows-zoekbalk ‘%appdata%’ en druk op enter. Als het goed is opent een mapje genaamd ‘Roaming’. In deze map slaan programma’s hulpbestanden op. Hier staan dus ook achtergrondfotootjes voor Teams!

Stap 3

Open in de map die je nu gevonden hebt het mapje ‘Microsoft’. Let op: open níét de map ‘Microsoft Teams’, want daar staan de achtergronden niet in. Inderdaad, niet zo logisch… Dubbelklik dan op de map Teams. Open daarna de map ‘Backgrounds’. Hier staan de achtergrondjes die je docenten, of jijzelf misschien, al gebruiken. Dubbelklik dan op de map ‘Uploads’.

Samengevat: Microsoft > Teams > Backgrounds > Uploads

Stap 4

Plak je foto’s in deze map Uploads. Je kunt er zo veel plakken als je zelf wilt! Het maakt niet uit welk type afbeelding je gebruikt, want ze werken allemaal! (PNG, JPG, etc.) Je kunt ook een GIF in de map plaatsen, maar helaas bewegen ze niet als je ze als achtergrond instelt…

Stap 5

Ga uit de map en in een Microsoft Teamsvergadering. Klik op de drie puntjes op de balk onderaan. Als de balk niet meteen verschijnt, moet je even met je cursor door het beeld heen en weer bewegen.

Stap 6

Klik op ‘Achtergrondeffecten weergeven’. Rechts verschijnt nu een scherm met allemaal achtergrondjes, inclusief die van jou!

Stap 7

Klik op jouw achtergrondje en druk op de paarse ‘Toepassen’-knop. Als het goed is verschijnt achter je nu een mooie achtergrond!

Gefeliciteerd, je hebt je eigen achtergrondje ingesteld! Het lijkt nu net of je lekker aan het smikkelen bent van de broodjes van de open dag! O, wacht, die serveren ze niet meer voor leerlingen…

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.