MuziekrecensieOp het Staring College zitten heel wat leerlingen. Deze leerlingen verschillen van elkaar op het gebied van leeftijd, sporten, hobby’s, noem maar op. Zo ook natuurlijk op het gebied van muziek. Daarom is het voor een schoolkrant die er graag voor iedere leerling wil zijn, vrij lastig om één specifieke muziekreview online te zetten. Het idee nu, is eigenlijk heel simpel, dan een muziekreview met zoveel mogelijk verschillende stijlen. Dus vandaag, op “woensdag recensiedag” een artikel met muziektips met nieuwe muziek die is uitgekomen binnen wel vier verschillende muziekgenres. Voor ieder wat wils!

Pop


De Engelse artiest John Newman, brak in Nederland door in 2013 met de hit “Love me again”. Sinds dat succes heeft deze zanger zeker niet stil gezeten en na een debuutalbum met o.a. de hit “Losing sleep” is hier John Newman met wellicht dé nieuwe zomerhit van 2015: “Come and Get it.” Met een karakteristieke stem, een catchy refrein en een rauw randje dat zo af en toe de hoek om komt kijken, heeft Newman een nummer geschreven dat in je hoofd blijft hangen.

Indie


Het vierde album “How big, How blue, How beautiful” van Florence & the Machine, is begin juni dit jaar uitgekomen. Het staat vol met nummers, geïnspireerd door soul, indie & pop. Het stembereik van Florence Welch, is erg groot en dit kenmerkt haar nummers. Delilah is een folk-rock nummer dat met uitstek in de categorie indie past. Florence Welch schroomt een uithaal hier en daar zeker niet en samen met de drums maakt dit het nummer groots en swingend. Stel je een zomers festival voor en Florence & the Machine die op een groot podium dit nummer ten gehore brengen. Mensen zullen dansen!

Rock


Kodaline is een rock-band uit Ierland. Na een naamsverandering in 2011, is hun debuutalbum in 2013 uitgekomen en vanaf februari dit jaar ligt het tweede album, genaamd “Coming up for air” in de winkels. “Ready” staat o.a. op deze plaat, maar is nu ook als single uitgebracht. Het nummer heeft een positieve boodschap en dat is zeker terug te horen in het refrein, dat je hoofd niet meer uit gaat en een bridge die bestaat uit een gitaarsolo waarin de rock-mentaliteit echt naar boven komt. Ook meerstemmig laat Kodaline zich af en toe horen en dat zijn denk ik mijn favoriete momenten. Een sterk nummer, dat de lat hoog legt voor de rest van hun tweede album.

Soul


https://youtu.be/X-ib3MjbfmY

De uit Amerika afkomstige gospel & soul zanger Leon Bridges doet het goed. Met dit meer uptempo nummer krijgt ieder de summer vibes binnen. Dat gospel & soul niet suf of ouderwets hoeft te zijn, bewijst Leon Bridges met deze hit. Wie wordt hier nou niet vrolijk van? Zijn debuutalbum komt 23 juni uit en kun je nu echt geen genoeg krijgen van deze soulzanger, dan kun je hem op vrijdag 4 september live zien in Paradiso.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.