Je kunt whatsappen via je computer! Dat kan al sinds het begin van 2015. Toch merk ik dat er veel mensen zijn die er nog nooit van hebben gehoord. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

Eigenlijk is WhatsApp Web hetzelfde als de WhatsApp op je telefoon, maar dan op je laptop of PC. Alle functies zitten op de site. Van berichten sturen tot groepen aanmaken. Het uiterlijk lijkt heel erg op dat van Android, maar je kunt de website prima gebruiken als je een iPhone hebt.

Waarom zou ik mijn computer daar helemaal voor opstarten. Je kunt toch precies hetzelfde doen met WhatsApp op je telefoon? Dat is waar, maar in praktijk licht dat toch iets anders. Ikzelf kan bijvoorbeeld sneller typen op een laptop dan op een telefoon. Ook kun je heel makkelijk verslagen en foto’s doorsturen van projecten. Telefoon leeg? Ook geen probleem! Je kunt je telefoon gewoon aan de lader leggen terwijl je nog uren aan het appen bent. Zelf zet ik de site vaak open op de achtergrond.

WhatsApp Web openen met je Android telefoon (dus Samsung, Huawei, etc.) is vrij eenvoudig. Open WhatsApp op je telefoon en klik op de drie bolletjes rechts bovenaan. Ga nu naar web.whatsapp.com op je computer en scan de code die verschijnt met je mobiel.

Bij telefoons met iOS (Apple) is dat net zo makkelijk. Hier moet je alleen de instellingen openen en daar op WhatsApp Web klikken. Verder is het proces hetzelfde.

Samenvattend is WhatsApp Web een versie van WhatsApp die je op je computer of laptop kunt gebruiken. Door simpelweg de code op web.whatsapp.com te scannen kun je makkelijker typen, foto’s en verslagen doorsturen en doorgaan met je gesprekken terwijl je telefoon leeg is. Veel app-plezier!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.