werkweek harry potterDe werkweek, dé reis met school die je maakt in de vierde of vijfde klas. Voor ons was het de week voor de herfstvakantie eindelijk tijd om te gaan. Weliswaar moesten we om zes uur ’s ochtends vertrekken, maar daar zullen we niet over zeuren. Toen we ons eindelijk allemaal hadden geïnstalleerd in de bus vertrokken we met kussens, dekens, een flinke vracht eten en een bluetooth speaker met hardstyle ‘muziek’. Onze bestemming? Oxford, Engeland. De stad die bekend staat om zijn universiteit en… Ja, wat eigenlijk nog meer? Maar goed, daar waren we natuurlijk nog lang niet. Eerst Nederland maar eens uit, via België naar Frankrijk om vanaf Calais met de boot te gaan. Helaas verliep het niet allemaal zo vlekkeloos en misten we de geplande boot, wat een uurtje wachten opleverde.

Na een rustige boottocht en nog twee uur rijden in Engeland waren we eindelijk bij onze accommodatie aangekomen. We verbleven in The Court Hill Centre in Wantage. Het was een leuke accommodatie die ingesteld was op grote groepen en daardoor was er voldoende ruimte voor iedereen. Het enige nadeel: 3 gezamenlijke douches voor 35 mensen.

Op onze eerste dag, maandag, zijn we naar Oxford geweest. Daar hebben we eerst met zijn allen de Christ Church bezocht, onderdeel van de universiteit Oxford waar onder andere de eetzaal waar Harry Potter is opgenomen zich bevindt. Hierna werd iedereen losgelaten om Oxford te ontdekken. Grote kerken, universiteiten, kastelen en andere gebouwen waar niemand eigenlijk van wist wat de functie ervan was, er leek geen einde aan te komen. Na gegeten te hebben in een restaurant gingen we voldaan terug naar de accommodatie.
Dinsdag was onze sportieve dag. We begonnen met een twee uur durende wandeling over de Ridgeway, het nationale wandelpad van Engeland. Na een snelle maaltijd in de accommodatie was het zover: we werden verwacht op het rugbyveld. De jongens mochten zich meteen aansluiten bij het jongensteam dat al druk bezig was met het echte spel terwijl de meiden een simpele variant uitgelegd kregen. Het was ontzettend lachen, vooral voor de lokale coach.werkweek towerbridge

Woensdag was het vroeg vertrekken naar Londen. Ook hier was het aankomen en wegwezen voor zowel de leraren als de leerlingen. Onze constatering is dat de leraren verrassend snel waren verdwenen. In groepjes van minimaal vier hadden we de hele dag de tijd om door de stad te zwerven, iedereen was vrij om te doen wat hij of zij wilde, als we ’s avonds maar op tijd op de afgesproken plek zouden zijn.

De donderdag was misschien wel de meest spannende dag, we gingen een Engelse school bezoeken. Het werd dus een dag waar we onze Engelse taal een beetje konden bijspijkeren. Nadat we de school hadden bezocht, gingen we op weg naar een boerderij van vrienden van onze begeleider mevrouw Bouman. Op die boerderij kregen we een rondleiding en iets te drinken. Toen de rondleiding was afgelopen zijn we afgezet in het bruisende centrum van Wantage, wat niet meer voorstelde dan een plein met een paar winkels en een koffietent met gratis Wi-Fi. Toen we ons daar anderhalf uur hadden ‘vermaakt’ zijn we naar het restaurant gegaan waar we het traditionele Engelse gerecht Fish and Chips voorgeschoteld kregen.

Op vrijdag was het voor ons alweer vroeg dag. Om zes uur ging de wekker weer, omdat we om 7 uur zouden vertrekken. Toen de koffers waren ingepakt, de bedden weer afgehaald en de accommodatie enigszins schoon was, vertrokken we weer op onze weg terug naar Nederland.

Tot slot, we kijken met veel plezier terug naar de werkweek. Het was een succes en bestemming Oxford is een ontzettend leuke ervaring voor ons beiden geweest!

Door Renée Dil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.