Halverwege het 2e uur van vanmorgen werd de school opgeschrikt door het brandalarm. Dit leverde zoals gewoonlijk opmerkingen op van leerlingen: “Moeten we nou echt in de kou naar buiten”, of “Er zal wel weer wat fout zijn gegaan met scheikunde”. Een paar jaar geleden was het immers bijna gebruikelijk om iedere paar maanden een ontruiming mee te maken als gevolg van rookontwikkeling bij een scheikundeproefje

De ontruiming verliep erg goed, zo vertelt de school aan SC Speaks.

In het geval van vanmorgen was het niet zo dat een scheikundeleraar iets te overmoedig was geworden met stoffen, maar het ging om een geplande oefening.

Er is verplicht gesteld dat de school ieder jaar een brandoefening doet om te testen of alles nog goed verloopt. Dit gebeurt natuurlijk om te zorgen dat ook nieuwe leerlingen en leraren weten wat ze moeten doen in het geval van een ontruiming. Daarnaast speelt een rol dat enige tijd geleden het verzamelpunt is gewijzigd van de parkeerplaats voor de beemd naar het fietspad naast het plein. Dit heeft te maken met onder andere een betere bereikbaarheid van de school voor de brandweer en een betere doorstroming van de enorme stroom van leerlingen uit de school. Een oefening is daarin een goede controle of leerlingen en personeel naar de juiste plek gaan, en of ze de juiste route daarnaartoe kiezen.

Zoals je misschien vanochtend al gemerkt had ging de ontruiming erg goed. De meeste leerlingen waren goed op de hoogte van de vluchtroutes en de verzamelplaats. De school meldt dan ook dat binnen ongeveer drie minuten de gehele school was ontruimd.

Na een paar minuten konden alle leerlingen weer hun les vervolgen.

Uiteindelijk konden alle leerlingen na een tijdje in de kou te hebben gestaan weer rustig naar binnen, om vervolgens nog een paar minuten les te hebben. Laten we hopen nu de oefening geslaagd is, dat we de rest van het jaar niet meer de school in de kou moeten ontruimen.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.