Door de coronacrisis zullen we waarschijnlijk nog even thuis moeten blijven. Ook zullen veel sporten niet doorgaan en de hele tijd bezig zijn met school en huiswerk maakt het niet leuker. Om de tijd een beetje sneller te laten gaan ben ik een paar hobby’s en bezigheden gaan uitproberen. Dus bij deze: een paar leuke dingen die je kan doen in coronatijd.   

Rubiks cube

Deze hobby ben ik niet tijdens de coronacrisis begonnen maar een tijdje ervoor. Veel mensen denken dat het oplossen van een Rubiks Cube heel moeilijk is. Dit is echter echt niet zo lastig! Vooral met gebruik van het internet kan je dit heel snel te leren, bijvoorbeeld via YouTube-filpjes of een website op internet, kan je het oplossen van de kubus in een paar uur leren. Je koopt er één al vanaf een paar euro’s en de uitleg is gratis; daardoor is deze hobby best goedkoop én wat is nou beter dan tegen al je vrienden kunnen opscheppen dat je er een kan oplossen?! Dit is echt een aanrader!

Een opgeloste kubus: het kan dus wel!

Jongleren

ik heb nog steeds moeite met jongleren, zelfs nog na uren oefenen. Ook hiervoor staan veel filmpjes op internet. Je hoeft niet perse van die speciale jongleerballetjes te hebben, het kan ook met een paar tennisballen of een paar proppen papier. Er staat zelfs een uitleg op de Instagram van onze gymdocenten op @staring_lo!

Spelletjes spelen

Nu dat we allemaal wat meer vrije tijd hebben kunnen we ook wat meer bordspelletjes spelen met, of beter gezegd tegen onze gezinsleden, maar je moet wel oppassen dat er geen gigantische ruzie ontstaat over wie er heeft gewonnen (zoals bij ons thuis)! Dat is natuurlijk niet zo handig; je zit namelijk nog wel even met ze in één huis…

Wandelen

Dit is een van de dingen die ik nu veel meer doe dan normaal; tussen lessen door of ’s avonds voor het eten om even een beetje rust te krijgen in je hoofd. Het is namelijk niet niks om de hele tijd binnen te zitten. Gelukkig heeft de regering gezegd dat we nog naar buiten mogen om te wandelen of om hard te lopen. Helaas heb ik geen conditie, dus ik houd het wel bij wandelen.

Films/series kijken

Wij hebben thuis Disney+ en dat is echt mijn redding geworden de laatste tijd! Helaas is dit niet zo gezond. Ik heb bijna alle Marvel-films opnieuw gekeken en wauw wat zijn het er veel. Als je nog een leuke serie wilt kijken op Disney+ moet je zeker Agents of Shield opzoeken. In de serie volgen ze het team van Phil Coulson en de serie is echt geweldig! Het heeft 6 seizoenen en zal wel even duren voordat je het hebt uitgekeken, maar zeker de moeite waard.

Ik hoop dat ik jullie een beetje op ideeën heb geholpen over wat je nu thuis kan doen tegen verveling.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.