Het is het jaar waar iedere middelbare scholier naartoe leeft. De docenten hebben het vanaf de bovenbouw over niks anders meer en het brengt zo nu en dan behoorlijk wat stress met zich mee. Ik heb het natuurlijk over mijn eindexamenjaar.

Nu is het in Nederland (en vele andere Europese landen) de ’traditie’ (dit tussen aanhalingstekens omdat niks je verplicht hieraan mee te doen) om op eindexamenreis te gaan. Een vakantie in de zomer na je eindexamen om te vieren dat de middelbare school erop zit. Of je nu in je eindexamenjaar zit of niet, dagdromen over hoe je eindexamenreis eruit zal zien vinden we allemaal leuk. Dus voor ieder die nog nadenkt over wat te doen na het eindexamen is hier een overzicht van vijf eindexamenreizen, maar dan een beetje anders. Reis voorzichtig!

1. Op een longboard naar Denemarken

Deze zomer hoorde ik het verhaal van twee jongens die na hun eindexamen op hun longboard zijn gestapt en in tien dagen van Nederland naar Denemarken zijn gereisd. Nu hoef je natuurlijk niet meteen een longboard aan te schaffen en per se naar het koude Scandinavië af te reizen, maar ben je sportief en schrikt een uitdaging je niet af, dan is een fiets- of longboardreis naar een Europese bestemming wellicht hét idee voor jou. Vind je partner in crime, zoek een toffe bereikbare bestemming en hit the road!

2. InterRail door Europa

Een welbekende reis is het InterRailen. Met een InterRailpas kunnen jongeren onbeperkt door Europa reizen met de trein. Je kunt in- en uitstappen waar je wilt om op die manier veel steden en plekken in korte tijd te bezoeken. Kies de steden uit waar je echt nog eens heen wilt, bepaal voor hoeveel dagen je onderweg wilt zijn, roep je vrienden bij elkaar en stap in de trein!

3. Talenreis

Een leerzame eindexamenreis? Dat lijkt onmogelijk, maar onderschat het plezier van de talenreis niet! Na je eindexamen heb je een lange zomervakantie waarin je prima de basics van een nieuwe taal kunt leren. Organisaties als EF en Interlanguage bieden verschillende talenreizen aan. Het leuke aan zo’n invulling van je vakantie is dat je super veel nieuwe mensen leert kennen, je wellicht voor het eerst in een gastgezin verblijft en bovenal dat je een nieuwe taal leert.

4. srprs.me “Ga op reis met je bestemming als verrassing”

Het is super hip en dat is niet zonder reden. De organisaties srprs.me biedt reizen aan waarbij je als reiziger pas op Schiphol te horen krijgt waar je heen gaat. Ben jij avontuurlijk ingesteld en laat je je graag verrassen? Kies dan uit het assortiment een type reis (city trip, broke adventure) en vier je vakantie op een originele manier!

5. Roadtrippen en wildkamperen

Heb jij of heeft een vriend(in) met wie je wel wilt samenreizen een rijbewijs? Neem dan de auto en ga op rondtrip door bijvoorbeeld Scandinavië. In een land als Zweden mag je vrij kamperen en kun je dus overal in de wildernis je tentje opzetten. Ontdek de natuur van een land terwijl je je verplaatst met de auto. Houd je van rust of wil je the outdoor lifestyle een keer ervaren, pak dan je slaapzak en tent in en ga op pad. Zoek goed uit in welke gebieden/landen het is toegestaan om wild te kamperen en bovenal vind een goede reispartner met wie je deze rondtrip wel aan wilt gaan, want met z’n tweeën (of drieën of meer natuurlijk) is reizen wel zo leuk (en veilig).

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.