Vandaag is het weer zover, dan is het de dag van de liefde. Op deze dag geven stelletjes elkaar extra veel aandacht door cadeautjes, kaarten en bloemen aan elkaar te geven. Het is een heuse feestdag hier op het Staring College: Twee weken geleden werden er al volop rozen verkocht.

Blijkbaar was de actie een succes, de kraam stond drie dagen lang vol klanten. Ikzelf heb ook een roos gekocht. Ik hoor jullie al denken, Voor je geheime crush zeker!, maar nee, ik kocht een roos voor een goede vriendin. Na een beetje geklets met andere klanten bleek dat meer mensen dat idee hebben. Wordt de valentijnsroos wel gebruikt waarvoor het bedoeld  was? Ik besloot mijn vragen te stellen aan de leden van de Staring Feest Commissie die elk jaar met enthousiasme de rozen verkopen.

Hoeveel rozen hebben jullie verkocht?

We hebben dit jaar maar liefst 65 rozen verkocht!

Waarom doen jullie dit elk jaar?

Het is toch leuk om iets te doen met Valentijnsdag? We vinden het belangrijk mensen te helpen, mensen mogen elkaar best laten zien dat ze gewaardeerd worden.

Hoe lang doen jullie dit al?

Voor zolang ik op school zit gebeurt het al… Ik denk dat het ongeveer 7 a 8 jaar geleden is ontstaan.

Kopen jullie zelf ook wat rozen?

Ja duhh!

Wat is het gekste dat je hebt meegemaakt bij het verkopen van de rozen?

Een leerling kocht een roos als grap voor een docent. Helaas kwam op datzelfde moment die docent langslopen. De leerling voelde zich natuurlijk een beetje betrapt, en probeerde zich er uit te praten. Elke keer dat we langskwamen bij zijn lokaal verwachtte hij een roos, en na een tijdje begon hij zenuwachtig te worden. Uiteindelijk hebben we hem toch maar zijn roos gegeven. Was genieten!

Zijn er meer meisjes of meer jongens die rozen kopen?

Vooral meisjes kopen serieus een roos, jongens zien we iets minder.

Nemen de mensen de actie serieus en kopen ze het daadwerkelijk voor hun ‘crush’?

Ja zeker! Dit jaar zijn er een aantal “serieuze” rozen gestuurd, vooral door jongens en meisjes aan hun vriendinnetje/vriendje, heel schattig. Meisjes sturen ook vaak naar goede vriendinnen rozen, en jongens willen weleens een grapje uithalen door het naar een klasgenoot te sturen. Heel komisch om dit te zien.

Bedankt aan de leden van de Feest Commissie, ik hoop dat jullie deze actie nog jaren blijven volhouden!

Wil je ook meedoen met de Feest Commisie? Stuur ze een instagram DM of stuur ze een berichtje op facebook!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.