Ondanks dat we ons nu niet bevinden in de zes weken lange zee van vrijheid, ook wel bekend als de zomervakantie, kan het best dat je in deze meivakantie, die toch vier weken korter is, ook momenten van verveling tegen zult komen. En mocht je zo een moment ervaren, dan ben je hier aan het goede adres, want ik presenteer je “Vakantietips!”, voor de laatste paar dagen van de meivakantie.


Op vijf mei zijn er door heel Nederland in totaal veertien bevrijdingsfestivals. Dit jaar is het 25ste jaar dat de bevrijdingsfestivals worden georganiseerd in Nederland. Met dit jaar als ambassadeurs Caro Emerald, Dotan, Jett Rebel en Mainstreet.Bezoek een festival in Zwolle, Utrecht, Almere of één van de andere veertien plaatsen. En vier de vrijheid op vijf mei!


Ieder jaar van mei tot en met augustus presenteert Het Vondelpark Openluchttheater, midden in het beroemde Vondelpark, een overvol programma met bijzondere concerten en verrassende optredens van Nederlands neusje van de zalm op het gebied van cabaret, dans, kindervoorstellingen en muziek. Vanaf vijf mei tot en met 27 september vind je in dit park dus optredens van  allerlei verschillende kunstgebieden. De toegang is gratis, dus als het mee zit geniet je in het zonnetje van prachtige voorstellingen.


Iets dichter bij huis, maar misschien ook interessant. In IJzendoorn geeft de lokale toneelgroep THIJS haar voorjaarsvoorstelling. Op 6, 8 en 9 mei is de voorstelling ‘Ikke, ikke en de rest kan …!’ te zien in de Pokkershutte. Misschien wordt het niet het hoogtepunt van je meivakantie, maar je komt er in elk geval de kans om te genieten van het prachtige IJzendoorn en zijn omgeving. Als je er tenminste achter kunt komen waar het ligt.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.