Foto Wj

Scouts van over de hele wereld, een week op één terrein. Voor vele klinkt dit als een groot festival. Voor scouts is dit de World Jamboree.

Eén week lang kamperen scouts van over de hele wereld in The Summit, een natuur gebied in Amerika met zowel bergen om te beklimmen als rivieren om op te kanoën. Naast dit alles is het een once in a lifetime experience. Want de World Jamboree wordt maar één keer in de vier jaar gehouden en is alleen toegankelijk voor scouts tussen de 14 en de 18 jaar. Naast intensieve fysieke activiteiten kun je contact leggen met scouts uit wel 200 verschillende landen.

Het duurt echter nog wel even. Wat maar goed is ook. Want al die scouts moeten ook kunnen slapen, eten en douchen om maar een paar voorbeelden te geven. Omdat dit alles goed georganiseerd moet worden beginnen die inschrijvingen al in half 2017. Te bedenken dat de Jamboree zelf pas is in de zomer van 2019.

Dit is niet de eerste Jamboree, Jamborees worden al gehouden vanaf dat scouting ontstond. Robert Baden-Powell, de oprichter van scouting, vond het toen nodig om een bijeenkomst te organiseren om het broederschap tussen scouts te ondersteunen. De eerste Jamboree was vergelijkbaar met een tentoonstelling over scouting. De grootste Jamboree ooit gegeven was in Noordwest Engeland. Waar in totaal 500.000 scouts op één dag een bezoek brachten aan de Jamboree. De Jamboree is ook twee jaar gehouden in Nederland in 1937 bij Vogelenzang en Bennebroek en in 1995 in Biddinghuizen.

Het thema van de eerstvolgende Jamboree is: ‘Unlock a new world’. Het doel van de Jamboree is vrede brengen over de wereld en scouts bij elkaar brengen. Het thema van de vorige Jamboree in 2015 in Japan was: ‘A spirit of unity’. Elke Jamboree heeft een ander thema. Alle thema’s hebben één ding gemeen. Scouts bij elkaar brengen.

Dus als je enthousiast bent, zal je bij de scouting moeten gaan en nog even moeten wachten.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.