Vier weken geleden waren er weer verkiezingen voor de medezeggenschapsraad. Vandaag heeft de verkiezingscommissie een mail gestuurd naar alle docenten, ouders en leerlingen. Daarin staat dat Jelle Oonk deze keer gewonnen heeft.

De medezeggenschapsraad is een groep van tien leraren, vijf ouders en vijf leerlingen. Ze vergaderen over allerlei onderwerpen die met school te maken hebben. Ook moet de MR besluiten van onze directie goedkeuren. Het is dus best een belangrijk ‘orgaan’.

Elke groep binnen de MR heeft haar eigen verkiezingen. Docenten stemmen op docenten en ouders op ouders. Ook leerlingen kunnen elkaar dus verkiezen bij dit soort ‘LMR’ verkiezingen.

Naast stemmen, kan elke leerling zich verkiesbaar stellen. Zo hebben zich er deze keer drie aangemeld: Max, Noah en Jelle. Op alle drie de locaties kon je in de grote pauze op hen stemmen. Mevrouw Koenders deelde op locatie Lochem de stembiljetten uit. Daarna stopte je ze in de stembus.

De stemmen uit die stembus waren enkele dagen na de verkiezing al geteld. Hieruit bleek dat Jelle met een onbekend aantal stemmen heeft gewonnen. Voor de andere kandidaten is er rond mei weer een kans zich kandidaat te stellen. Ook jij zou dat kunnen overwegen.

Wegens het overleiden van mevrouw Haitink heeft de verkiezingscommissiebesloten de uitslag niet direct bekend te maken. Vandaar dat het proces-verbaal van de verkiezing nu pas te vinden is in je schoolmail. De kandidaten zelf zijn de maandag na de verkiezing al wel op de hoogte gebracht van de uitslag.

Een niet realistische foto van een MR-vergadering.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.