Deze dinsdagmiddag is er een medewerker van het zwembad de Beemd overleden. In een container achter onze school, vlak onder de tunnel die naar de binnengymzalen leidt, zaten twee mannen opgesloten. In de container was biomassa opgeslagen, een brandstof waarmee het zwembad wordt verwarmd. De reden waarom ze daar binnen waren is nog onbekend. Rond een uur of 3 ’s middags brak er brand uit in de container. Een medewerker van de Beemd stond buiten en heeft de hulpdiensten gecontacteerd. De brandweer kwam erheen, om de container open te zagen. Ze hebben de twee mannen, beiden ernstig gewond, eruit weten te halen. Een van de twee mannen overleed in het ziekenhuis, van de ander is de toestand nog onbekend. Dit laat de site van de gemeente Lochem weten.

De brandweer heeft de deur open gekregen (foto: de Stentor)

Niemand weet hoe de brand heeft kunnen ontstaan, of om welke reden de medewerkers in de container waren. Er wordt nog onderzocht wat er precies aan de hand was. De burgemeester van Lochem, Sebastiaan van ’t Erve reageerde op het ongeval: “Wat een triest begin van het nieuwe jaar. Ik ben erg aangeslagen door dit incident. Mijn eerste gedachten gaan uit naar de nabestaanden van de overleden medewerkers. Ik ben in nauw contact met het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan in dit verlies en in de zorg voor de overige medewerkers.”

Ten tijde van het ongeval (het 7de uur), was er vanuit sommige lokalen activiteit te zien buiten. Mensen die stonden te kijken, en de brandweer die aan het werk was. Enkele lokalen in domeinen 1.6 en 1.7 werden ontruimd. Voor veel leerlingen heerste er onduidelijkheid over wat er aan de hand was. Later werd de tragische werkelijkheid duidelijk. Verschillende landelijke media hebben er bericht over gedaan.

Het zwembad de Beemd is per direct gesloten. Ook morgen (woensdag) blijven ze gesloten. De eerste gymlessen zullen daardoor uitvallen. In ieder geval tot aan de kleine pauze zal er geen gym zijn voor de leerlingen van het Staring College. Misschien wordt deze beslissing tot later in de dag voortgezet.

De redactie van de schoolkrant wenst veel sterkte aan nabestaanden of bekenden van de overleden medewerker. En veel sterkte aan de andere man die nog in het ziekenhuis ligt. Aan leerlingen of betrokkenen die het incident hebben gezien en er moeite mee hebben, raden wij aan om er niet mee te blijven zitten. Praat erover met geschikte personen, want dat kan helpen.

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.