In 2019 heeft de schoolkrant zeker niet stilgezeten. We brachten een papieren editie uit, waren actief op Instagram en we schreven een heleboel artikelen op onze website. Veel berichten werden goed ontvangen, maar deze berichten spanden in 2019 de kroon; SC Speaks presenteert met trots, de top 5 meest bekeken artikelen in 2019:

5. Opendag 2019 met foto’s
In januari deed de school op een zaterdag er wederom alles aan om aan groep acht leerlingen te laten zien hoe leuk onze school wel niet is. Rondleiders en een speciaal ingerichte rondleiding-app moest de aankomende eersteklassers door de gehele pand leiden, waar alle docenten er voor de gelegenheid op hun paasbest uit zagen.

4. Examenstunt “Staring Staakt” met foto’s
Traditiegetrouw beleven de examenleerlingen in april de grootste lol aan de jaarlijkse examenstunt. Leerlingen die volledig doorweekt waren en docenten met een ongeëvenaard zangtalent (of juist niet) mochten vanzelfsprekend niet ontbreken. Naast de ravage in de school voerden de stunters ook enkele docenten af in busjes met een enkeltje Barchem. De docenten kwamen enige uren later na een gezonde maaltijd weer aan in Lochem.

3. Actie tegen schorsing docent: “We willen steun betuigen”
In februari raakte het Staring landelijk in opspraak nadat een docent in de les naar porno had gekeken. Dit filmpje was vervolgens op social media en op Dumpert tercht gekomen. De betreffende docent werd direct geschorst en er werd een onderzoek ingesteld. de leerlingen zelf waren het oneens met de gang van zaken en besloten een staking te organiseren.

2. Examenuitslag 2019
Na enkele weken in spanning kwam voor de examenleerlingen dan toch het verlossende woord. Het Staring bereikte een resultaat om trots op te zijn.

1. Aftermovie Examengala 2019
SC Speaks was de hele dag aanwezig en filmde alles, van de voorbereidingen tot het gala zelf. De examenleerlingen genoten in een door 5VWO prachtig versierde school van een heerlijk diner. Zoals vanouds kwamen de leerlingen op de meest spectaculaire en bijzondere manieren aan. Onder andere een brandweerwagen en een heuse bezorgauto van het Trefpunt waren van de partij.

De gehele redactie van SC Speaks bedankt iedereen die in 2019 ons magazine of onze site heeft gelezen en in 2020 hoopt de redactie van SC Speaks jullie wederom te kunnen voorzien van de nieuwste weetjes, leukste foto’s en beste artikelen. Fijne feestdagen en een fantastisch 2020!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.