Achtergrondfoto van Pexels

Je kent het misschien wel; E3, de gameconferentie van het jaar. Hier komen alle grote gamers en gamebedrijven naar toe. Het is altijd weer afwachten welke games er uitkomen, vorig jaar kwam bijvoorbeeld Fallout 76 uit. Hier de vijf beste games op een rijtje, voor als je het even niet meegekregen hebt:

Foto van Pexels

Nummer 5 – Dying Light 2

Het vervolg op Dying Light. Die game ging over een undercover agent genaamd Kyle Crane die geïnfiltreerd is in een quarantaine zone in de stad Harran.

In de nieuwe game speel je als Aiden Cardwell. Net zoals in de eerste versie is er veel parcour, maar deze keer werkt het ook met een “elke actie heeft een reactie” systeem. Alles wat jij kiest om te doen heeft invloed op hoe de game verdergaat. Ook zijn de zombies weer van de partij, alleen zijn deze nu alleen ’s nachts actief. Nu zijn de problemen overdag door fringes en bandieten die de baas zijn over de water toevoer.

Nummer 4 – The Outer Worlds

Een persoonlijke favoriet. Dat niet alleen doordat het door Obsidian is gemaakt die ook de eerste 2 Fallout games maakte, maar ook omdat het zich afspeelt op een andere planeet en deels ook in de ruimte.

In de game wordt je als speler veel te laat wakker in een kolonistenschip onderweg naar de verste uithoeken van de Melkweg. Om je alleen te vinden in een complot die de Halcyon kolonie bedreigd.

In de game kun je door de ruimte heen gaan en groepen vinden die macht willen en wie jij kiest om te worden zal het lot van de kolonie bepalen.

Nummer 3 – Watch Dogs Legion

Deze game stal de show doordat deze als thema Groot-Brittannië na de Brexit had.

In de game gaat het net zoals de eerdere versies over hacken. Alleen deze keer is het niet één persoon als wie je speelt, maar iedereen ja iedereen. Iedereen heeft een achtergrond, personaliteit en skill. Je kan iedereen rekruteren, van een MI6 agent tot een zwerver, het kan.

Het grote punt is datje probeert Londen weer in de handen van de mensen te krijgen, omdat Londen in de handen van privé militairen, georganiseerde misdaad is. De groepen zijn: organised crime, the futurists, privite military en de groep waar jij bij hoort, Dedsec. Dit was ook de groep waar je bij hoorde in Watch dogs 2

Nummer 2Een beetje een rare, maar Luigi’s Mansion 3

In deze game is Luigi niet alleen net als de andere versies, maar deze keer is Mario ook van de partij. Ze zijn uitgenodigd voor een verblijf in een hotel. Maar deze vakantie is een val om Luigi en de rest te vangen.

Hiervoor krijgt Luigi een verbeterde spookzuiger om de spoken op te zuigen en om Gooigi op te roepen. Deze groene, slijmerige dubbelganger kan dingen overwinnen wat Luigi niet lukt.

Deze game is jammer genoeg alleen beschikbaar op Nintendo apparaten. Het is dan weer wel een spel die je ook met je familie kan spelen

Nummer 1 – Cyberpunk 2077

De beste game van E3 naar mijn mening, het vervolg op Cyberpunk 2020 uit 1988 en nu speelt Keanu Reeves, ook bekend als: John Wick en Neo, een grote rol. De game komt uit in 2020 en speelt zich af in distopisch Californië. Je kan je karakter compleet zelf veranderen. Van looks tot perks het kan allemaal.

Je kan in de game op de voet of in een voertuig de wereld verkennen. Zelfrijdende auto’s zorgen ervoor dat je personage, genaamd V, zich beter kan richten op vechten dan op rijden.

Je moet in de game verbeteringen maken aan je personage door implantaten.

Het idee is dat je de wereld bevrijd van de misdaad door iedereen simpelweg te doden, dat zijn de woorden van het karakter van Keanu Reeves niet de mijne.

Deze games lijken mij echt verschrikkelijk gaaf, met in het bijzonder Watch Dogs Legion, die ik zeker ga kopen, maar als ik de kans krijg om ook de andere te bemachtigen. Dan ga ik dat ook zeker doen.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.