Afgelopen dinsdag begon het nieuwe schooljaar ook in de laatste regio’s. Ook op het Staring moesten leerlingen, al dan niet met tegenzin, weer naar school. Ook dit jaar beginnen de eersteklassers aan een gezellige eerste week om elkaar te leren kennen. Er zijn dit jaar echter een aantal dingen veranderd op school.

Telefoontassen

Het zal je als leerling zeker niet ontgaan zijn. Plotseling hangen in alle lokalen de geel-zwarte telefoontassen. Veel leerlingen vragen zich af of de regels van het telefoongebruik in de klas zijn veranderd. Volgens mevrouw Heemels en meneer Garssen zijn de regels rond het gebruik van mobieltjes in de klas helemaal niet veranderd: “De regel was en blijft: Mobiele apparaten mogen niet zichtbaar of hoorbaar aanwezig zijn in de klas, tenzij de docent aangeeft dat dit mag.” Het is echter niet zo dat de mobiele apparaten volledig moeten verdwijnen uit de lokalen, “wanneer de docent aangeeft dat een mobieltjes toegestaan zijn, mogen deze gebruikt worden, bijvoorbeeld om een Kahoot! te spelen.”

Sommige leerlingen en docenten beschouwen de telefoontassen als onnodig, mevrouw Heemels en meneer Garssen “Er zijn ook veel docenten die het wel een goed idee vinden, de telefoontassen zijn bedoeld als een hulpmiddel voor een betere naleving van de regels rond mobielgebruik”. Volgens de school kunnen leerlingen zo, eventueel op verzoek van de docent, hun apparaat opbergen in hun kluisje of in de telefoontas.

Helemaal ongestraft blijft het kijken van een Netflix-serie of het appen in de klas niet, je kunt nog steeds gestraft worden voor het gebruik van een mobiel in de klas, met name als dit herhaaldelijk gebeurt, of als de docent er last van heeft. Daarnaast mag je mobiele apparaat niet in het lokaal zijn bij een toets.

Webmail

Wie snel een vraag wil stellen aan een docent is vaak aangewezen op de webmail van het Staring. Afgelopen zomervakantie is deze verplaatst naar een nieuw webadres. Je kunt eenvoudig inloggen met je staring-mailadres en wachtwoord op: https://outlook.office365.com/. Een vrij lang adres, we ondervonden dat https://outlook.com net zo goed werkt, maar makkelijker te onderhouden is.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.