Nu is PewDiePie al voor lange tijd het grootste account van YouTube met 70,3 miljoen abonnees wereldwijd, maar daar kan snel verandering in komen. Het kanaal T-Series met op dit moment 69,9 miljoen abonnees komt heel snel dicht bij.

Felix Kjellberg, de eigenaar van PewDiePie, is een lange tijd het grootste kanaal van YouTube geweest. Ook was hij de eerste met de ‘robijnen playbutton’. Dat is een trofee van YouTube voor het bereiken van 50 miljoen abonnees. Hij is begonnen met YouTube in 2010 als hobby, maar tegenwoordig uploadt hij elke dag een video. Mensen schatten dat hij €440.000,- per maand verdient, alleen aan YouTube. Natuurlijk door reclame en andere inkomsten kan dit bedrag veel hoger zijn.

Het andere kanaal is T-Series. Misschien ken je het niet, want het is vooral bekend in India. De snelle groei van het account komt omdat veel mensen in India nu pas een computer hebben en YouTube net hebben ontdekt. Het kanaal heeft sinds februari al meer views dan PewDiePie.

T-Series is de grootste platenlabel van India en in 2006 kwamen zij ook op YouTube. Het platenlabelbedrijf zelf is al in 1983 begonnen onder de naam ‘Super Cassettes Industries’ door Gulshan Kumar op 27 jarige leeftijd. In 1990 was hun eerste grote doorbraak met ‘Aashiqui’, een originele soundtrack voor een film, maar hij werd in 1997 vermoord. Zijn zoon en broer namen het over. Sinds maart 2006 begonnen ze ook op YouTube, maar ze uploadden hun eerste video pas eind 2010. Op 10 september 2018 kregen zij ook de robijnen playbutton. Hun views liggen rond de 53 biljoen en hun inkomen van januari tot juli dat ze hebben gekregen van YouTube is 100 miljoen dollar.

T-series krijgt er ongeveer 150.000 abonees per dag bij. Het is de verwachting dat midden november T-series PewDiePie inhaalt. De trouwe abonnees van PewDiePie proberen dat te stoppen door reclame te maken zoals op de foto hiernaast. Ook heeft PewDiePie onlangs een liedje geupload op YouTube over T-series in de hoop dat hij groter blijft, maar waarschijnlijk wordt hij binnen een kleine 10 dagen ingehaald.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.