De quarantaine, we zitten er alweer een tijdje in en het is er niet beter op geworden.

We zitten na twee maanden nog steeds in spanning over wat er weer gaat gebeuren en hoe we weer teruggaan naar het ‘normale leven’. En die stress is niet goed voor een mens. Wat is nu ga zeggen klinkt misschien gek, maar voor mij werkt het. Door quarantaine kan ik meer gamen, en daar wordt ik even wat rustiger van, nou ja rustiger, rustiger ten opzichte van de quarantaine en niet ten opzichte van de game zelf, want ik rage soms nog wel eens. Maar als ik game vergeet ik eventjes wat er allemaal in de wereld gebeurt en kan ik vaak ook nog een beetje met vrienden tijd doorbrengen. Misschien herken je je hierin en wil je ook een nieuwe game. Daarom hier 5 geschikte games voor in de quarantaine.

1 GTA V

GTA V is alweer een tijdje uit, al ongeveer 6 jaar. Maar zelfs nu wordt hij nog steeds geüpdatet.
Het leuke is, is dat hij tot en met het einde van mei via de Epic Games store gratis (!) te downloaden is voor de pc. En als je geen zin hebt om vanaf 0 te beginnen, dan heb je geluk. De aanbieding geldt namelijk voor de premium edition dus je krijgt bij de game ook nog de “criminal enterpise starter pack”. Dat betekent dat je bij je GTA online, nog eens een extra 1 miljoen dollar, een bunker, office, 10 voertuigen en nog veel meer krijgt.

2 Animal Crossing: New Horizons

Ook voor de Nintendo geef ik wat mogelijkheden. Je kent hem vast wel, de nieuwe Animal Crossing. Eén van de meest rustgevende games aller tijden. In New Horizons reis je af naar een onbewoond eiland waar je compleet opnieuw zal beginnen. In het spel upgrade je je eiland en in de tussentijd zullen er steeds meer bewoners op je eiland komen. Dus als je een spel wil waar je rustig kunt spelen en gewoon je omgeving wil vergeten, dan is New Horizons iets voor jou.

3 DOOM ETERNAL

Op dezelfde dag uitgebracht als New Horizons, DOOM is ongeveer het omgekeerde van Animal Crossing. Waar Animal Crossing erg lief, kleurrijk en zacht is, is DOOM letterlijk de hel. ETERNAL is de derde game in de nieuwe reeks van DOOM games en wordt gezien als de beste tot nu toe. DOOM is een spel waar de muziek die bij normale games alleen bij bossfights spelen nu altijd spelen. Dit is omdat alle muziek in de game heavy metal is, en ja de bossfights hebben nog hardere heavy metal. In het spel reis je door de wereld die is letterlijk is overgenomen door demonen uit de onderwereld, of in DOOM, Mars. De mensheid is op het randje van uitsterven en de aarde ligt in puin. Jij speelt als de Doomslayer of Doomguy in de volksmond. Jouw taak is om de leiders van de demonen te doden om zo de invasie te stoppen. Dit gaat gepaard met een hele hoop geweld, en dat is nog licht uitgedrukt. Ik heb hem zelf nog niet gespeeld maar hij staat wel op mijn watchlist.

4 Minecraft

Jaja, een beetje cliché, maar Minecraft is voor mij nu de perfecte game om te spelen. Je kunt namelijk vrij spelen in een wereld die letterlijk zo groot als Uranus is, no joke, de game is letterlijk zo groot. En hoewel de game na zijn herrijzenis van vorig jaar nu weer een beetje weg zakt komt er zeker weer een hype aan. Dit is versterkt door de aanstaande update die de balans van de game gaat laten verschuiven. Maar het mooie aan het Minecraft is dat je het met vrienden kan doen. Op die manier kun je toch socializen met elkaar en het ook leuk hebben, want in games hoef je geen afstand te houden. Dus als je Minecraft nog niet hebt, raad ik hem zeker aan.

5 Sea of Thieves

Een minder bekende game, maar zeker een aanrader. Sea of Thieves is een multiplayer game waarin je met vrienden piraten bent en de gamewereld doorvaart. De game zal je altijd laten lachen, wat al begint bij het maken van je personage. Want Sea of Thieves heeft een van de meest hilarische character creator ooit. En na het maken van je personage kun je alleen de kleding en het haar veranderen. Dan begint het pas echt. De game veranderd naar hoe jij de game speelt, je kan efficiënt proberen te zijn en echt proberen de game te spelen. Of je kunt gewoon los gaan en op je boot tegen je vrienden schreeuwen dat ze het anker moeten laten zakken omdat je tegen een rots aanvaart. Het mooiste aan de schepen is, is dat het niet gewoon is dat je alleen moet sturen, nee, je moet namelijk ook de zeilen draaien of ophalen of laten zakken. Vaar je tegen een rots, dan moet je het schip repareren. Je kunt het spel serieus spelen, maar dat moet dus eigenlijk niet. Het idee is namelijk om plezier te hebben.

En dat is ook het idee van games, plezier hebben. Als een game namelijk niet leuk is, dan speelt niemand het. Maar deze games zijn, hoewel verschillend, toch succesvol bij een verscheidene interessegroepen. En deze tijd kun je ook gebruiken om andere games te proberen die je normaal nooit zou spelen. Misschien vind je wel een nieuwe favoriet, maar misschien ook niet. Wat je ook doet, doe wat je zelf wil, speel samen. Maar het aller belangrijkste, heb plezier.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.