De afgelopen maanden zijn enkele leerlingen van onze school druk bezig geweest om te oefenen met het toneelstuk ‘The Wave’.

In het toneelstuk speelt een belangrijke rol. Hij is populair op zijn school en start een project waarmee hij wil bewijzen dat een autocratie, een alleenheerschappij, in de moderne tijd nog steeds mogelijk is. Hij wil laten zien waarom mensen in WOII zo klakkeloos de Duitse leider Hitler volgden. Alleen dit project loopt enorm uit de hand…

Het stuk komt oorspronkelijk uit het Duits, daar heet het ‘Die Welle’. De spelers spelen dus een vertaling naar het Nederlands, met de titel ‘The Wave’. Ook hebben ze enkele wijzigingen aan het script gemaakt.

Na de herfstvakantie zijn ze begonnen met de voorbereidingen. Onder leiding van meneer Sluiter zijn ze iedere week gaan oefenen in het lokaal boven de fitness. Ongeveer twaalf spelers van de tweede tot de vijfde klas havo en vwo voeren het toneelstuk op. Dit jaar speelt er zelfs een eersteklasser mee.

’s Ochtens wordt het stuk voor alle eersteklassers gespeeld. Op vrijdag 6 juli ben jij ook uitgenodigd om te komen, maar dan in de avond. Entree is gratis! Je kan om half acht terecht bij de Schouwburg Lochem. Het toneelstuk zal ongeveer drie kwartier tot een uur duren.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.