Dinsdag morgen 19 april werd het eindelijk tijd voor de examenstunt. Een groot deel van de eindexamenleerlingen waren er al een tijd mee bezig. Voorbereidingen waren gepleegd en alles stond klaar toen de eerste leerlingen arriveerden op het Staring College. De avond daarvoor was er een gezellige barbecue voor de leerlingen, natuurlijk ook op initiatief van de leerlingen zelf, en werden er tenten opgezet om de leerlingen in te laten slapen.
Echter, voor de barbecue kon beginnen moesten er eerst tweehonderd witte en blauwe ballonnen opgeblazen worden. Ook moesten er biertafels in het forum komen te staan en moest de trap ingepakt worden met zeil om het een echte skipiste te laten lijken. Daarnaast moest een ton neergezet worden, die zou dienen als bar. De morgen van de examenstunt begon met het opvegen van glas van bierflesjes, die mensen boven op de draaideur hadden gezet. Daarna moesten de laatste dingen, zoals ranja in de ton, de blokkade voor de lerareningang en het springkussen, worden klaargezet voor het feest kon beginnen.
Zodra de eerste leerlingen arriveerden werd duidelijk dat ze op geen enkele manier de school in konden, behalve door eerst het slachtoffer te worden van de examenleerlingen en op het springkussen te springen. Nadat iedereen gepakt was, is iedereen naar binnen gesluisd waar het volgende onderdeel zou beginnen. Helaas waren er ook leerlingen bij, wiens mentale leeftijd ver onder de 12 jaar lag, waardoor er met WC papier en zelfs met plastic zakjes met water gegooid werd. Gelukkig kon mevrouw Heemels deze kinderen al snel bij hun kladden grijpen. Daarnaast stond ook het computerlokaal 2006 blank, waardoor het afgesloten moest worden. Verder is helaas het zeil van de trap afgerukt door kinderen, waardoor er van de versiering van het forum weinig over bleef. Geprobeerd werd om de leerlingen hun klaslokalen in te krijgen zodat de leraren omgeroepen konden worden, maar helaas mislukte dit. Gelukkig kon op een gegeven moment de jodelwedstrijd wel beginnen. Een klein aantal leraren heeft zijn talenten kunnen laten zien, hoewel mijn oren het geluid dat uit hun monden kwam niet nogmaals willen te horen. Na deze jodelwedstrijd werd iedereen weer het schoolgebouw uit gebonjourd en mochten leraren hun talent op de ski’s, in de broeken en met de ijsschotsen laten zien. Wat er aan talent ontbrak werd ruimschoots goedgemaakt door het enthousiasme en fanatisme.
Hierna was het opruimen geblazen voor de examenstunters en werd de school weer zoals zij was.

De ervaring van een onderbouwleerling van het Staring College, Eva Schutte:

Foto: Lochem by Drone
Foto: Lochem by Drone

Toen we de fietsenstalling in kwamen lopen hoorden we muziek en zagen we de examenleerlingen staan. Er was een springkussen en we zijn er wel vijf keer op geweest. Eerst mochten we niet naar binnen, maar daarna wel. We zagen allemaal andere tafels en bankjes. Na een tijdje kwam iedereen binnen. Er werd met wc-papier gegooid en er werd gezegd dat we naar onze lokalen moesten. De hele school was een ravage. Daarna werd er door de intercom geroepen dat een aantal leraren naar het forum moesten komen. We gingen naar buiten en daar deden ze een soort van race. Alles werd opgeruimd en het was voorbij.

 

 

Fotogalerij: Wout Dijkstra

Foto’s van de examenstunt zijn hier te bekijken:

Foto’s examenstunt ‘Oktoberfest’ op het Staring

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.