Afgelopen vrijdag is onze Staring Kiest actie van start gegaan. Velen van jullie hebben je stem uitgebracht op de partij die het meeste aansluit op jullie ideeën. Vanmiddag zijn alle stemmen geteld en verwerkt, hier volgt de uitslag.

Staring Kiest
Veel leerlingen brengen hun stem uit in het “stemlokaal” in 0.2.

 Wij van SC Speaks hebben deze actie gelanceerd omdat wij, naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen, benieuwd waren welke partij het grootste zou worden op onze school.

Vanaf vrijdag 10 maart heeft de stembus bij de receptie gestaan. Op 15 maart was het in de middagpauze ook mogelijk om te stemmen in 0.2. Hier werd ook veel gebruik van gemaakt. Wij van SC Speaks kunnen dus tevreden terugkijken op deze actie.

Staring Kiest
Ook door docenten werd veelvuldig gestemd.

In het totaal zijn er in de afgelopen dagen 487 stemmen uitgebracht,een aantal waar wij aan het begin niet over durfden te dromen. Na het karwei van stemmen tellen is er uitgekomen dat de PVV en D66 met 92 stemmen als hoogste geëindigd zijn. Daarop volgen GroenLinks en de VVD. Net zoals bij de echte verkiezingen zijn er ook een aantal ongeldige stemmen, 20 om precies te zijn.

In de onderstaande grafieken hebben wij alle stemmen op een rijtje gezet en uitgerekend hoeveel zetels elke partij in de Tweede Kamer zou krijgen.

Klik op een van de afbeeldingen hieronder om de resultaten te bekijken.

 

 

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.