De traditie volgend was het meneer Stokvisch die, nadat hij zijn brommertje had aangetrapt, het gala opende. Met een knetterende motor reed hij langs de rode loper, gevolgd door 300 examenkandidaten gereden door brandweerwagens, limousines, trektoren, eenden (gemotoriseerd), fietsen en trekkers(!)

Het publiek is massaal toegestroomd!
Het publiek is massaal toegestroomd!

Strak in het pak of in mooie jurken (de beelden van onze fotograaf zeggen alles) stapten alle examenleerling uit hun, vaak unieke, vervoersmiddel om vervolgens te poseren voor het massaal toegestroomde publiek. Dit allemaal onder het toeziend oog van de ceremoniemeesters, als sneeuwkoningin Elsa en prins Hans uit de film Frozen geheel verkleed volgens het thema “Disney”: meneer Meinen en mevrouw Degen.

Mevrouw Degen en meneer Meinen als sneeuwkoningin Elsa en prins Hans
Mevrouw Degen en meneer Meinen als sneeuwkoningin Elsa en prins Hans

 

 

Voorzien van een drankje was het voor de galagasten wachten totdat de twee uur durende aankomstceremonie ten einde was, en dus alle gasten aanwezig waren. Het feest kon echt beginnen!

Lange en net gedekte galatafels waren opgesteld door het hele forum, waar rond half acht het voorgerecht geserveerd kon worden: Bruschetta. Op ieder bord werden twee, op de barbecue geroosterde broodjes gelegd. Ieder met één van de in totaal drie toppings. Deze toppings konden vanuit de gedachte, het thema Disney is familiegevoel en dat staat weer voor delen, uitgewisseld worden. Op deze manier had iedereen, een deel van, een broodje dat hij wenste.
De toppings bestonden uit in de oven gebakken rode ui met olijfolie zout en kruiden, mozzarella met tomaat, en een papje van doperwten met mint.

Het voorgerecht: Bruschetta
Het voorgerecht: Bruschetta

Hoewel het galathema Disney was, kregen de galagasten toch vooral eten volgens het Italiaanse thema, want het hoofdgerecht bestond uit Canneloni gelegen in tomaten saus en gevuld met spinazie, kaas en ei.

Het menu voor het diner
Het menu voor het diner

Panna cotta was de afsluiter van het galadiner, waarna het tijd was om onder begeleiding van de band X-static de dansvloer op te gaan. Terwijl er in domein 0.3 geportretteerd werd, maakte X-static er, voor ongeveer de overgebleven helft van het totaal aantal gasten (ruwe schatting – de andere helft had blijkbaar het idee dat het feest zich ergens anders afspeelde, of dat de nachtelijke voorbereidingen meer tijd dan een uur zouden kosten), tot 23.00 een groot feest van. Dat feest zette zich, weliswaar buiten de school, na afloop van het gala nog heel wat uurtjes door…

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.