Op 9 februari is op het Kennedy space center in Florida, Amerika de Falcon Heavy gelanceerd.

©SpaceX

De Falcon Heavy is van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX die ruimteraketten. Op 6 februari 2018 werd hij gelanceerd. Daarmee is de Falcon Heavy nu de krachtigste beschikbare raket in de hele wereld. Alleen de maanraket Saturn V kon meer vracht vervoeren. De Falcon Heavy heeft twee zijraketten en hoofdraket die na de vlucht weer zullen landen en hergebruikt kunnen worden voor volgende missies. Dit concept gaat SpaceX ook gebruiken voor reisvluchten tussen grote steden.

Wat de vracht van de eerste Falcon Heavy zou zijn was lang onduidelijk. Er zouden genoeg mensen zijn die op de demonstratievlucht hadden willen vliegen, maar SpaceX gaf aan in het begin van 2017 hun eigen doelen te willen uitvoeren.

Afbeeldingsresultaat voor falcon heavy tesla©CNN

Musk tweette Op 1 december 2017 dat de vracht voor deze vlucht zijn eigen Tesla Roadster zal zijn. Als de lancering succesvol is moet deze in een baan om de Zon komen en daar miljarden jaren blijven rondcirkelen. Dit werd massaal door de media als serieus opgepikt, zeker nadat SpaceX engineer Joy Dunn dit tweette. Musk zei dat het een grappige vracht zou zijn, iets wat in de bedrijfscultuur van SpaceX past. In 2010 had SpaceX als ballast een enorm kaaswiel (lekker Nederlands) aan boord van het eerste Dragon-ruimtevrachtschip. Een dag voor de geplande lancering publiceerde SpaceX een foto van de Roadster waarin een dummy in een SpaceX ruimtepak achter het stuur was geplaatst, deze pop kreeg de bijnaam Space-Man omdat hij voor altijd in de ruimte zou zijn. Naast de Roadster waren er ook een stralingsbestendig apparaat voor langdurige data-opslag en een plaquette met de namen van zo’n 6.000 SpaceX medewerker aan boord.

 

 

 

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.