Silke_van_der_Velde_en_Ninon_Kersbergen_Annina_Romita
Silke van der Velde met medeoprichter van Jurkenhuren.nl Ninon Kersbergen – Foto: Annina Romita

Gesponsord artikel.

Ze won de “Saxion Ondernemers Award” en heeft met het daarmee gewonnen starterskapitaal haar eigen bedrijf opgezet. Nu speurt ze de modewereld af naar mooie, authentieke en unieke merken die galajurken maken en die verhuurt ze via haar site Jurkenhuren.nl SC Speaks redactielid Judith sprak met deze jonge ondernemer.

12391412_1702668616611186_551827846146741595_n-2
Silke van der Velde

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Silke van der Velde, oprichtster van Jurkenhuren.nl. Ik heb gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Daar heb ik de studie commerciële technische textielkunde gestudeerd.

Wat hield deze studie in?
Bij deze studie heb ik onder andere geleerd hoe ik stoffen moet inkopen en ze moet beoordelen op kwaliteit. Ik ben uiteindelijk verder gegaan in de richting fashion, waar ik dus opzoek ging naar stoffen die uiteindelijk voor kledingstukken zouden worden gebruikt. Deze studie is echter niet te verwarren met de modeacademie. Ik heb me niet gericht op het ontwerpen van kleding, maar op het commerciële aspect van zoals het inkopen van de stoffen.

En na je studie ben je meteen de ondernemerswereld ingerold?
Ja, eigenlijk wel. Ik heb tijdens mijn studie de “EW/Saxion Ondernemers Award” gewonnen. Ik heb toen een starterskapitaal en begeleiding vanuit EW facility services gekregen, om mijn eigen bedrijf op te richten. Dat werd Jurkenhuren.nl. Dus je kunt inderdaad zeggen dat ik zo de ondernemerswereld in ben gerold.

Waarom juist jurken?
Een galajurk draag je vaak maar één keer in je leven. Veel meisjes en vrouwen kiezen er dan ook voor om voor een ‘eenvoudige’ jurk te gaan, zodat ze die wellicht nog een tweede keer aan kunnen doen. Ik vind dat zonde. Een feest, gala of bruiloft is juist zo’n mooie gelegenheid om uit te pakken en niet voor ‘safe’ te gaan. Daarom besloot ik dit bedrijf te starten. Mensen kunnen op deze manier echt een originele en unieke jurk aan, zonder daar veel geld aan kwijt te zijn.

_MG_6364
Eén van de jurken die Silke via haar bedrijf verhuurt.

 

Als je jouw stijl in drie woorden zou moeten omschrijven, wat zou dat dan zijn?
Mijn stijl is nogal veranderd, zoals dat bij iedereen gebeurt. Vroeger zouden die woorden vintage, klassiek en bijzonder zijn geweest. Nu is het moderner, asymmetrisch en klassiek.

Waar hoop je dat je bedrijf over vijf jaar staat?
Over vijf jaar hoop ik het grootste en nieuwste aanbod op het gebied van galajurken in Nederland te hebben en die te kunnen verhuren. Ik stop graag energie in het vinden van mooie merken en hoop dat over vijf jaar nog meer te kunnen doen.

Als laatste, wat zou je als tip mee willen geven aan leerlingen op die middelbare school die ook een beroep in de creatieve sector willen beoefen?
Hoe cliché het ook is, blijf bij jezelf. En geloof in je eigen kunnen. Als je weet dat je iets kunt, dan moet je ook durven en dat gewoon doen! Maar probeer wel uniek te zijn in hoe je jezelf of je bedrijf presenteert.

Het start-up bedrijf van Silke is te volgen op instagram en Facebook onder de naam: “Jurken Huren” 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.