Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord; de OnePlus One. Het is een smartphone die maar weinig mensen kennen. Je vraagt je misschien af van OnePlusOne_lockscreenwelk merk deze telefoon is; het merk OnePlus. Dit is een redelijk nieuw bedrijf, maar desalniettemin hebben ze wel een goede telefoon gemaakt!

De OnePlus One is een hele betaalbare smartphone (witte versie van 16gb €300 en de zwarte van 64gb €350) met verschrikkelijk goede specificaties. Ik zal ze hier niet allemaal gaan noemen, maar als je een kijkje neemt op de site kom je er zelf ook wel achter. Hij heeft een 5.5 inch full HD (dus 1080p) scherm. Er zijn natuurlijk wel meerdere telefoons op de markt met zo’n scherm, maar die zijn maar zelden te krijgen voor deze prijs.Daarnaast heeft de One ook nog eens een van de beste “binnenkanten” die een telefoon op dit moment kan hebben; een van de snelste processoren, 3gb RAM en hij is perfect voor spelletjes. Dit is eigenlijk bijna hetzelfde als de specs van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6. De camera maakt daarnaast ook mooie foto’s en video’s. Deze is 13 megapixels en kan in 4K (4x het aantal pixels van full HD) filmen. Ook voor slomo-filmpjes is deze camera perfect want je kan de filmpjes die je in 720p filmt namelijk tot 4x vertragen! Dan, het belangrijkste; de batterij! Ook daar hoef je je geen zorgen om te maken bij deze telefoon. Hij heeft namelijk een 3100 mAh batterij. Dit is goed voor 2 tot zelfs 3 dagen normaal gebruik. Dit is natuurlijk in het begin, zoals bij alle andere telefoons wordt dit steeds minder naarmate je hem langer hebt.

Het besturingssysteem is, zoals op veel andere telefoons, Android. Voor degenen die het interesseert: hij draait op dit moment Cyanogenmod 11S (Android 4.4), een speciale versie voor de OnePlus One van Cyanogenmod, Maar er is inmiddels een update naar Cyanogenmod 12S (Android 5.0). De software van deze telefoon biedt veel extra functies, zoals on-screen gestures. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld, als het scherm nog uit staat, je twee keer op het beeld kan tikken om te ontgrendelen en een V kan tekenen om de zaklamp aan te zetten. Zo zijn er nog veel meer van dit soort handige, vooral leuke, dingen toegevoegd aan Cyanogenmod die je niet op een ‘normale’ Android telefoon hebt.

Het enige (voor 4G gebruikers) grote nadeel is, dat deze telefoon NIET op het 4G netwerk van KPN kan. In de toekomst (begin 2016) wil KPN het 4G netwerk in ieder geval in een aantal grote steden wel op orde hebben voor de frequentie waar de OnePlus One op kan. Waarschijnlijk komt dit nooit (of in ieder geval niet binnen anderhalf jaar) in het hele land. T-Mobile, integendeel, heeft een netwerk waar de OnePlus One wel op kan met 4G. De OnePlus kan dus op het hele netwerk van t-mobile. Helaas is dat 4G netwerk nog niet zo goed als dat van KPN. Maar geen zorgen; binnen 3 maanden hebben we hier in Lochem en omstreken ook met t-mobile 4G! In Zutphen en alles wat verder naar het westen van het land ligt is nu al 4G. Ook in het zuiden van het land is al redelijk wat 4G bereik. Op de site van t-mobile kan je de dekking bekijken. Vodafone heeft hetzelfde probleem als KPN, alleen daar is in de grote steden wel 4G waar je nu ook al op kan met de One. Verder, dit geldt voor zowel KPN als Vodafone, kan je altijd gewoon gebruik maken van het “standaard” 3G, 2G en bel/sms netwerk.

De OnePlus One is op dit moment alleen in Nederland te koop bij de OnePlus store, voor €300 voor de 16gb versie (alleen wit) en €350 voor de 64gb versie (alleen zwart). Dit verschil is relatief heel klein, want bijvoorbeeld Apple rekent zo’n €150 voor de upgrade van 16gb naar 64gb.

Als dit je aan het denken heeft gezet om eens verder onderzoek te gaan doen naar deze telefoon, kijk eens op Youtube! Daar staan genoeg reviews van deze telefoon.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.