Dit zijn 2 makkelijke maar lekkere recepten met ingrediënten die iedereen in huis heeft. Ook de mensen die altijd net iets te laat zijn met boodschappen doen en heleboel eten al is uiverkocht. Deze recepten zijn voor vier personen.

Pasta pesto

Ingrediënten

  • 400 gram penne
  • 250 gram mozzarella
  • 300 gram cherrytomaten
  • 30 gram pijnboompitten
  • 1 potje pesto
  • 2 teentjes knoflook
  • zout & peper

Bereidingswijze

Als eerst kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes, halveer de cherrytomaten en snij de knoflook in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten kort. Doe de pasta, mozzarella en cherrytomaten in een kom en doe de pesto erbij. Roer alles goed door, doe er zout & peper bij op smaak. Strooi als laatste de pijnboompitten op.

Wokschotel

Afbeeldingsresultaten voor wokschotel

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 600 gram (wok)groente
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 rode peper
  • 4 el ketjap manis
  • zout & peper

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij alle groenten, de rode peper, ui en knoflook. Verhit dan een scheut olie in wokpan of een grote koekenpan. Bak eerst de ui en de knoflook en doe daarna alle groeten en de rode peper erin. Als alles goed gaar: doe dan de ketjap erbij en wat peper en zout naar smaak.

Door Linde Boon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.