weereenanderefotosecretlifeetcWat doet mijn huisdier als ik van huis ben? Dat is een vraag die veel baasjes zich stellen. Sommige hangen zelfs camera’s op om erachter te komen. Ik, die zelf twee honden heb, maak het mezelf makkelijker en bezoek de nieuwe animatiefilm: “The Secret Life of Pets”.

The Secret Life of Pets begint met een introductie van Max, een vrolijke hond die vertelt hoe gek hij is op zijn baasje. Meteen daarna hoort Max dat hij een nieuwe huisgenoot krijgt, een vier keer grotere hond genaamd Duke. Het eerste kwartier kan ik de film goed volgen. De verhaallijn is dan ook niet heel origineel: Max probeert van Duke af te komen waardoor ze allebei in de problemen komen. Na dit eerste kwartier worden de honden gered door een rebels konijn en zijn aanhang van “weggegooide huisdieren” die hun hoofdkwartier in het riool hebben gevestigd. Precies ja, na een kwartier is al het realistische (het kleine beetje dat er was dan) er wel af. Na varkens die autorijden en een busoverval, heb ik het idee dat de verhaallijn een beetje uit de hand gelopen is.
Ondanks de slechte verhaallijn heb ik ontzettend genoten van de film. Persoonlijk ben ik gek op cliché’s, waardoor ik tranen heb gelachen om deze film. Behalve het uitglijden over een bananenschil bevat The Secret Life of Pets elk ander cliché dat ik kon bedenken. Doordat deze film van de makers van “Verschrikkelijke Ikke” is had ik ook wel verwacht dat de verhaallijn slecht zou zijn en de grapjes flauw. Maar dit was voor mij juist een reden om deze film te bezoeken in de bioscoop. Dit is wel heel persoonlijk en het ligt eraan wat jouw eigen smaak is qua films of dit ook voor jou geldt.

derdefotosercetlifeofetcIk kan “The Secret Life of Pets” aanraden aan de mensen die houden van wat flauwe humor en het niet erg vinden als het verhaal nergens op slaat. Ook raad ik deze film aan aan mensen die zelf huisdieren hebben omdat de karakters en acties van de huisdieren zo ontzettend herkenbaar zijn. De film is in het algemeen ook goed vormgegeven. De animaties zijn erg leuk en de personages ontzettend grappig met ieder een eigen karakter. Hoewel het verhaal naar mijn mening echt wel een stuk slechter is dan die van de andere films van Illumination Entertainment zal ik “The Secret Life of Pets” nog voor een lange tijd met plezier herinneren en het is de moeite waard om hem een keer gezien te hebben.

Door Renée Dil

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.