Knipsel1Elke woensdag is bij SCSpeaks Woensdag Recensiedag. De redactie beoordeelt de nieuwste kleding, muziek, games, films… Eigenlijk alles. Dit schooljaar begin ik met Touchnote, een app waarmee je kaartjes kunt versturen vanaf je smartphone. Geen digitaal plaatje in een leuk kader, maar een
echte ansichtkaart die je overal ter wereld kunt laten bezorgen.

Toen ik Touchnote downloadde op mijn smartphone was dat meer uit nieuwsgierigheid dan dat ik er serieus kaarten mee wilde versturen. Het versturen van een ansichtkaart is tegenwoordig absoluut niet populair en overbodig geworden door de supersnelle communicatie via apps als Whatsapp en Snapchat. Op die manier is je foto binnen enkele seconden waar je maar wilt. Maar soms vind ik het gewoon leuker om een écht kaartje te sturen, geen berichtje dat binnen paar tellen weer uit beeld verdwijnt. Een kaartje ontvangen voelt ook meer speciaal.

De app werkt heel eenvoudig. Een grote knop bovenaan met Start a postcard geeft duidelijk aan waar je moet beginnen. Je kunt direct een foto toevoegen, of een lay-out voor meerdere foto’s kiezen. De foto’s hoeven niet gemaakt te zijn met je Knipsel2telefoon, ook screenshots en gedownloade foto’s kun je makkelijk toevoegen. Net zoals met een echt kaartje kun je op de achterkant van de kaart een boodschap aan de ontvanger typen. Daarna is het slechts een kwestie van het juiste adres invullen en Touchnote doet de rest.
In Europa komt je kaartje binnen 3 tot 5 werkdagen aan bij de ontvanger. Dat is weliswaar iets langzamer dan met de gewone post, maar het scheelt flink in postzegels. Om kaarten te kunnen versturen in Touchnote gebruik je credits van twee euro per stuk. Een kaart laten versturen kost  één credit. Voor een kerstkaartje naar de buurman is het geen goedkope oplossing, maar de kaart die je naar je vriend in Oost-Syberië wil sturen wordt er een stuk goedkoper van.

Puur praktisch gezien is Touchnote een overbodige app; in een fluitje van een cent komen je digitale foto’s prima bij iedereen terecht via het internet. Maar als je origineel wilt zijn en je opa en oma tijdens de vakantie wil verrassen met een vrolijke selfie en een lief berichtje, dan lijkt me dit de ideale manier!

De Touchnote app is beschikbaar voor de iPhone en Android. Meer informatie op www.touchnote.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.