Life is one long insane trip. Some people just have better directions.

Een film gepubliceerd in 2001 in het genre ‘Sci-fi’ en ‘thriller’, Donnie Darko.

In een Amerikaanse woonwijk woont een typisch Amerikaanse familie. Ze hebben een vrij standaard leven totdat de zoon, Donnie Darko, steeds vaker hallucinaties en visies krijgt. Hij voelt zich nooit alleen, en er kijkt een man in een angstaanjagend konijnpak met hem mee. Donnie wordt geplaagd door zijn visie en het konijn ‘Frank’ dwingt hem tot misdaden die hij zelf nooit zou doen. Zijn leven wordt compleet over de kop gegooid, maar wat kan hij er aan doen?

Een half jaar geleden heb ik deze film gezien, maar het valt nog steeds onder eén van mijn favoriete films. Je word helemaal meegesleept, waarbij de soundtrack, filmstijl en storyline een mysterieuze en ‘creepy’ sfeer geven. Donnie Darko is een onvoorspelbare film en ik kun je beloven dat je na de film nog lang zult nadenken over de betekenis.

De film bevat wat ‘enge’ scenes, maar daar draait deze film niet om. Voor de mensen die erg snel bang worden is dit geen aanrader, omdat Frank achter Donnie aan zit zoals dat ook zou gebeuren in een horror-film. Het uiterlijk van het konijnenpak is ietwat angstaanjagend.

Ondanks dat de film nu al 16 jaar uit is, vind ik dat het nog steeds bij de tijd van nu past. Ik denk dat meeste jongeren dit een aparte film vinden omdat het zo anders is dan meeste bioscoop films. Verwacht dus geen  super helden en knappe jongens, maar een adembenemende 113 minuten vol met ongeloof en spanning.

Dit jaar wordt Donnie Darko opnieuw uitgegeven. De film is helemaal in 4K en wordt verwacht te draaien in de bioscoop. De trailer: https://www.youtube.com/watch?v=rPeGaos7DB4.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.