screen_shot_2015-10-12_at_10.38.22_pmNew York,  1957 –  De koude oorlog is al een tijdje aan de gang en dat merk je ook. Je volgt het nieuws op de voet. Terwijl de spanningen tussen Amerika en de Sovjet-Unie oplopen loopt de spanning onder de bevolking ook op. Je bent een advocaat die zich bezig houdt met verzekeringen. Plotseling word je gevraagd om de advocaat van een man te zijn. Niets raars zou je denken, maar het gaat hier (vermoedelijk) om een spion van de Sovjet-Unie.

In deze film overkomt het James B. Donovan (Tom Hanks). Eerst wil hij het niet doen, omdat het een gevaarlijke zaak is. Hij vindt als advocaat dat iedereen een eerlijk proces verdient, dus besluit hij uiteindelijk akkoord te gaan met het voorstel.

‘Bridge of Spies’ by DreamWorks Studios.

Een vriendin van me vroeg of ik mee wilde naar de film en ik twijfelde in het begin. Ik liet me – gezien het feit dat ik niet zo’n geschiedenispersoon ben- op het eerste moment afschrikken door het feit dat het zich afspeelt in de Koude Oorlog. Uiteindelijk heb ik de trailer gekeken en kwam ik erachter dat het een Steven Spielbergfilm was en besloot toch te gaan.
Achteraf ben ik heel blij dat ik ben gegaan. Ik vond de film ontzettend gaaf en het is echt de kwaliteit die je van een Steven Spielbergfilm zou verwachten. Het acteerwerk is erg goed en de set is erg mooi. Het feit dat het verhaal echt is gebeurd maakt het extra indrukwekkend! Het verhaal en de indrukwekkende shots hebben me erg aan het denken gezet. Over wat er allemaal is gebeurd in die tijd, maar ook over hoe onze vrijheid niet zo vanzelfsprekend is als dat we het beschouwen.

Kortom, deze film is een bezoekje aan de bioscoop zeker waard!

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.