President Hollande zwaait naar het publiek, naast hem staat directeur onderwijs Zegert Vis
President Hollande zwaait naar het publiek, naast hem staat directeur onderwijs Zegert Vis

20151110_09122010 november 2015 – Vandaag krijgt het Staring College bijzonder bezoek op de Dag van de Franse taal. Onder luid getoeter arriveert de Franse president Hollande, alias meneer Lenoir, vanochtend in een oude Citroën. Onder begeleiding van bodyguards schudt hij vriendelijk de handen van alle Frans leerlingen die zich speciaal voor de gelegenheid voor de school hebben verzameld, samen met de traditioneel uitgedoste Frans docenten. Er is gelegenheid om selfies te nemen met de president met een opblaas-Eiffeltoren op de achtergrond.

Zie ook: Video aankomst ‘President Hollande’

Naast dit flitsbezoek van het Franse staatshoofd hebben de leerlingen Frans vandaag een bijzonder programma. Een aantal klassen bakt speciaal voor de gelegenheid Franse koekjes, anderen proberen een eigen Eiffeltoren na te bouwen.

Voor de leerlingen die geen Franse les hebben is er ook vermaak geregeld. Zij kunnen in het Forum genieten van de meest prachtige Franse films, Ratatouille en Asterix & Obelix, gelukkig wel met Nederlandse ondertiteling. Zelfs de bel gaat vandaag op z’n Frans, want in plaats van eentonig gezoem klinkt er deze ochtend bij de leswisseling een Franse chanson door de luidsprekers. De Frans sectie heeft er ongetwijfeld een unieke dag van gemaakt! Bij SC Speaks zijn we in elk geval erg benieuwd hoe de Duits docenten dit spektakel zullen evenaren op de Dag van de Duitse taal, donderdag 23 april 2016…

Zie ook: Meneer Lenoir over de Dag van het Frans: “Niet kinderachtig, wel ludiek!”

20151110_091530

 

 

 

 

 

 

 

20151110_091454

2 gedachte over “President Hollande bezoekt Staring College”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.