Een uur voordat het gala begon stroomde het terrein van het Staring College al vol, Er hing een enthousiaste, opgelaten sfeer. Met smart wachtte iedereen op die ene persoon die ze zo graag wilden zien, of op de leerlingen in het algemeen. Terwijl de leerlingen van 5 VWO nog druk bezig zijn komen er al 2 ‘Aziaten’ (medewerkers van het Staring College in kimono) naar buiten. De spanning stijgt, en iedereen klapt dan ook uitbundig als de eersten aankomen. Er kwamen prachtige jurken en mooie pakken langs, gave auto’s een erg originele vervoersmiddelen, alles was er!

Lees hier hoe 6-VWO’er en redactielid Qing Scholten het heeft ervaren:

Het gala. De afsluiting van zes jaar zwoegen voor school voor de examens beginnen. Een feestelijke afsluiting. Zoals elk jaar komen de eindexamenleerlingen vanaf de sportvelden van de Lochemse voetbalclub, aanrijden in mooie en/of originele voertuigen. Voor de school stopt elk van de voertuigen en lopen de examenleerlingen via de rode loper een verhoginkje op. Daar mochten ze even blijven staan om zich te laten fotograferen, waarna ze doorliepen en een drankje en een miniloempia kregen. Daarna konden ze de andere examenleerlingen zien aankomen. Althans, als je groot genoeg was om over de menigte heen te kijken, of als je een plekje vooraan had bemachtigd. Bij mij was geen van de twee het geval, waardoor ik al snel naar binnen liep, omdat ik alleen tegen een stel hoofden aan kon kijken.
Binnen stonden lange tafels waaraan de examenleerlingen konden zitten en eten. Het eten kwam pas toen iedereen zat en dat duurde wel een tijdje. Kwieke vijf VWO leerlingen bedienden de examenleerlingen van drankjes tot, maar ook daarna, de maaltijd kwam. Het idee om leraren tussen de examenleerlingen te zetten om gezellig mee te doen, was een leuk idee, maar de uitvoering verliep iets minder. Hoewel sommige leraren zich mengden onder de leerlingen, bleven de meesten in een kluitje bij elkaar zitten.
Het eten was erg lekker. Misschien nog lekkerder in de wetenschap dat wij dit keer verwend werden, in plaats van dat wij zelf het gala moesten organiseren zoals vorig jaar in vijf VWO. Als voorgerechtje kregen wij een salade van kruiden met zoet rundvlees. Heerlijk! Daarna kwam het hoofdgerecht van rijst met boontjes en een stuk kip. Ook kwamen er leerlingen van de bediening langs om kroepoek uit te delen. Hoewel het eten erg lekker was, was de grote van het stuk kip wel verschillend. Als toetje kregen we een cake van chocolade, kokos en banaan in vanillesaus. Natuurlijk waren er ook dit jaar ondankbare leerlingen die hun bord, zonder die überhaupt aangeraakt te hebben, lieten ophalen door de bediening, maar dat mag de pret niet drukken. Al met al was het een geslaagde maaltijd!
Hierna was het tijd om te dansen. Echter, de eerste prioriteit was om op de foto te gaan met al je vrienden. In domein 0.3 was een studio opgericht, waar mevrouw Olthuis foto’s nam van leerlingen in hun mooie pak of jurk. Na een tijdje stond er een heel lange rij, waar je gemakkelijk een half uur in kon staan, aangezien groepjes graag in verschillende formaties op de foto wilden. Ook veel leraren waren van de partij en werden gevraagd door leerlingen of ze met hen op de foto wilden.
Toen alle fotosessies uiteindelijk achter de rug waren, was het pas echt tijd voor dansen. Er was een bandje gehuurd, die het forum op z’n kop zette en die doorspeelde tot 23.00. Helaas stroomde het forum snel leeg na de fotoshoot, omdat er op school geen alcohol te verkrijgen was, maar de leerlingen die zonder alcohol ook een leuk feestje konden maken, maakten er ook een leuk feestje van! Toen uiteindelijk het bandje om 23.00 zijn laatste noot speelde, voelden de meeste meisjes hun voeten niet meer, maar kon worden teruggekeken op een fantastische avond.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.