Gymnasium-alumnidagDe een noemt ze de crème de la crème van de samenleving, de ander typeert ze liever als een stelletje verwaande kwasten: de oud-gymnasiasten van het Staring College. Zaterdag 6 juni keerden ze allemaal nog eenmaal terug naar hun oude middelbare school voor een reünie, georganiseerd door Stichting Alumni Villa Vergiliana. Samen met de andere aanwezigen zijn ze uitgenodigd omdat ze ooit allemaal naar Villa Vergiliana in Italië geweest, de bestemming van de werkweek voor 5-gymnasium. We treffen er naast de oud-leerlingen onder andere een paar ouders, mevrouw Stoop en een meneer Van Stockum in korte broek.

De studenten lopen eerst wat onwennig de school binnen. Voor de meesten is het al een paar jaar geleden sinds ze voor het laatst door de welbekende draaideur aan de Zutphenseweg gingen. Nu studeren ze in alle uithoeken van het land en doen ze studies van Filosofie tot Natuurkunde. Bij een glaasje vruchtensap begroeten ze elkaar en wisselen ze hun ervaringen uit.

Het offerritueel
Het offerritueel

Het blijft niet bij gezellig kletsen, want al snel begint het programma met een college van meneer Herrman. Terwijl hij studenten offert, staatssecretarissen probeert weg te stemmen en zeehonden dienst laat doen als hert, praat hij enthousiast door over het onderwerp groepsband en zondebokken. Om een betere indruk te kunnen krijgen van het college had je er echt bij moeten zijn.

Na de wijze lessen van meneer Herrman krijgen de oud-leerlingen de kans om door hun oude school te lopen. Daarna gaat de gezelligheid door aan de Keppellaan met een hapje en een drankje.

Een gedachte over “Oud-gymnasiasten komen terug naar school”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.