Meer leuke activiteiten op het Staring College? Wel als het aan Simon ligt. In dit artikel vertelt hij je precies waarom.

Het zal niemand zijn ontgaan: het Staring was onlangs getuige van een viering van de dag van het Frans. Ook wij van SC Speaks hebben erover geschreven. Aan de ene kant vind ik dat mooi om te zien, zo’n leuk initiatief verdient immers de aandacht! Aan de andere kant vind ik het jammer dat wij dit zo bijzonder vinden.

Ik vind het jammer dat het voor onze school niet gebruikelijk is om regelmatig leuke activiteiten te organiseren voor onze hele school. Vandaar dat ik dit bericht schrijf.

Staring Pop
Meer van dit soort activiteiten op het Staring?
“Heb je een leuk idee? Wil je initiatief nemen? Twijfel dan niet!”
Er is al een aantal initiatieven dat sfeer toevoegt aan onze hele school, of in ieder geval de locatie in Lochem. De pauzeconcerten zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Het ontgaat niemand, mensen krijgen de kans hun talenten te tonen en de school krijgt er meer sfeer door. Ook dingen als het kerstvolleybaltoernooi dragen aan die sfeer bij en hoewel lang niet iedereen dat soort zaken leuk zal vinden, ben ik er van overtuigd dat het waarde toevoegt aan de sfeer van onze school. Je voelt je ook een onderdeel van een gezellige school op zulke dagen, zo voel ik mij dan althans.
Een ander perfect voorbeeld van wat ik zelf zie als een enorme toevoeging aan de schoolsfeer is de jaarlijkse theaterproductie van meneer Sluiter, dat initiatief slaat erg goed aan en ik weet dat veel leerlingen het leuk vinden!

Voor alle duidelijkheid: dit bericht is geen verontwaardigde eis richting de schoolleiding, maar meer een blijk van waardering voor de reeds bestaande initiatieven een aanmoediging voor leerlingen, docenten en anderen die deel van onze school uitmaken. Heb je een leuk idee? Wil je initiatief nemen? Twijfel dan niet!
Vaak worden nu leuke initiatieven voor een beperkt aantal klassen georganiseerd en ook dat moedig ik zeker aan, maar activiteiten voor de hele school of vestiging zijn vaak ook erg leuk. Leerlingen en docenten schreeuwen het dan wel niet van de daken, maar vaak worden activiteiten en initiatieven door hen wel erg gewaardeerd. Ik hoop trouwens dat wij als SC Speaks ook wat toevoegen aan dat gevoel van een schoolsfeer.

Simon Baauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.