Wekenlang heeft een enorme banner met de aankondiging geprijkt aan domein 4 van onze school, afgelopen zaterdag was het dan toch eindelijk zover. Wederom werd alles uit de kast getrokken om de aankomende brugklassers van Lochem en omstreken te verleiden dat onze school de beste keuze is van alle scholen in de omgeving.

Een enorme banner, opgehangen aan domein 4, moest bezoekers werven voor de Open Dag 2019.

Zaterdagochtend verzamelden docenten en scholieren die een bijdrage leverden aan de Open Dag zich in de school. De laatste voorbereidingen werden getroffen om de groep 8’ers een leuke dag te bezorgen.

Rond tien uur was het dan uiteindelijk zover, de eerste bezoekers begonnen binnen te druppelen. Traditiegetrouw toonden de docenten van de diverse vakken zich weer van hun beste kant. Door de hele school werden quizzen gehouden, bij scheikunde werden diverse practica gedaan en Catermaat voorzag iedereen van een lekker kopje koffie of thee. Een technisch snufje dat dit jaar nieuw was verzonnen door het Staring was de TOURtodo-app. Via een app op hun telefoon en QR-codes die door de school verspreid hingen konden de bezoekers al scannend meer informatie krijgen over een vak, lokaal of activiteit.

De proefjes en practica die gedaan werden bij Biologie, Scheikunde en Natuurkunde waren erg populair onder de bezoekers.

Rond één uur werden de nog aanwezige bezoekers verzocht naar de uitgang te gaan, de school werd weer in normale staat gebracht en alle leerlingen verzamelden zich in het forum voor een afsluitende lunch. Vertrekkend afdelingsleider Van der Sanden werd bedankt in een toespraak van meneer Vis, toen deze nauwelijks uitgesproken was stormden de leerlingen die deze ochtend hadden geholpen op het buffet, voorbereid door Catermaat, af.

Toen iedereen genoeg had gegeten was het tijd om het resultaat op te maken, het Staring laat weten dat er op de drie locaties van het Staring een grote belangstelling is geweest voor de Open Dag. Laten we hopen dat we zoveel mogelijk van deze leerlingen uit groep 8 volgend jaar terug zien in het eerste leerjaar.

Klik hier voor de foto’s van de Open Dag 2019 (Met dank aan Erica Olthuis)

Door Redactie

Een gedachte over “Opendag 2019 met foto’s”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.