Aankondiging voor de Open Dag 2016, foto: Erica Olthuis

Op het Staring eten we van maandag tot en met vrijdag croissantjes bij Frans, sandwiches bij Engels en kijken we bij geschiedenis alleen maar de komedieserie Welkom bij de Romeinen. Althans, dat denken de groep 7- en 8-leerlingen die gisteren de open dag van het Staring College bezochten.

Met schone ramen en het schoolplein ontdaan van kauwgom was het Staring klaar om zich te presenteren aan hun potentiële leerlingen en aanhang. Opgewacht door directeur Woonink, de afdelingsleiders en een team rondleiders kwamen de groep 8-leerlingen aan in de nog nooit zo opgeruimde school. Kort werd aan hen uitgelegd hoe de school in elkaar zit en na de “Ooh wat is dit groot” kregen ze in de domeinen een introductie van de schoolvakken.

Nou ja, introductie. Ik heb ze van alles zien doen, maar geen dingen die ze in de 4, 5 of 6 jaar die ze op het Staring zitten nog eens zullen meemaken. Zo konden de groep 8-ers de vakken proeven, heel letterlijk, met Franse croissantjes en Engelse sandwiches. Bij geschiedenis werd er gekeken naar een komedieserie (oké met Romeinse invloeden) en bij scheikunde kon er geëxperimenteerd worden met allerlei proefjes.

Meer serieuze inhoud was er ook: zo kregen de aspirant-leerlingen en hun ouders allerlei informatie over de school, de verschillende niveaus en andere belangrijke informatie. En ze konden natuurlijk alle vragen die ze hadden, stellen aan docenten en leerlingen die al jaren Staring-praktijkervaring hebben.

Meneer Woonink meldde in zijn dankwoord dat hij de indruk had dat er dit jaar nog meer mensen op de open dag waren dan in de voorgaande jaren. Bereid je voor volgend jaar dus ook maar vast voor op een nóg vollere school. Maar wat wil je ook? Als je als groep-8 leerling naar een school kan waar alleen maar werkweken, gym, films kijken en gekke proefjes op het programma staan. Dan ga je daar natuurlijk heen!

Een fotocollage van de open dag, gemaakt door mevrouw Olthuis vind je hier.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.