Zaterdag 27-1-2018 was er weer een open dag op het Staring college waar zoals altijd weer leerlingen hielpen bij het rondleiden en het presenteren van de school.

De schoolkrant had ook een klein kraampje bij domein 1.2 waar ze de langskomende ouders en kinderen informeerden over de schoolkrant. Dit jaar was er een grote opkomst die constant groot bleef van het begin tot het einde van de dag.

In elk domein was er wel een instructie of presentatie over een bepaald onderwerp, bij Frans waren er croissantjes en bij Engels sandwiches. In de loop van de dag werd het wel weer iets rustiger en werd er begonnen met opruimen.

 

Na de open dag was er voor de leraren en de helpende leerlingen een lunch gemaakt door Catermaat.

Voor de lunch sprak meneer Vis iedereen nog even toe en vroeg of de jarige meneer K. Munk de lunch wilde openen, maar die was nergens te bekennen. Dus toen mocht mevrouw Sprik die de dag erna jarig was de lunch openen. Ook zij sprak de leerlingen nog even toe en opende vervolgens de lunch met de woorden “eet smakelijk”. Op het volgende moment sprongen alle leerlingen naar de tafel met het eten om voor leven en dood te vechten voor het eten.

Zelf was ik er ook en ik dacht dat ik in een tsunami was beland. Ook ik stond klaar om te sprinten, maar de anderen stonden dat voor mijn gevoel niet. Toch nog voordat ik van mijn stoel af was, stonden de kinderen achter mij al bij de lunchtafel.

Toen de storm over was werd er nog wat gegeten en daarna was de open dag ten einde.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.