Het Staring College heeft drie locaties: Herenlaan, Beukenlaan en Lochem. De eerste twee zitten in Borculo. Ieder jaar stapt een gedeelte van de leerlingen op locatie Beukenlaan over naar locatie Lochem. Wij van SC Speaks deden een onderzoek. Wat verwachten leerlingen die nog op locatie B zitten van locatie L? En hoe vinden die overstappers locatie L uiteindelijk?

Via een enquête hebben sommige kinderen aangegeven hoe ze dachten over onze school. Dit waren zowel kinderen die nog moeten overstappen, als kinderen die al overgestapt zijn. We vroegen ze op verschillende thema’s aan te geven welke vestiging ze beter leek (of beter vinden). Bij dit artikel staat een grafiek van sommige verzamelde gegevens, waarmee je beide locaties kunt vergelijken.

Foto: R. de Reus

Fietsen

De meesten die nu naar de schoolgebouwen in Borculo gaan, gaan daar niet voor niets heen; ze zijn simpelweg dichterbij. Dat betekent ook dat ze in de komende jaren waarschijnlijk meer moeten gaan fietsen. Ze waren er niet heel positief over! Uiteindelijk verandert dat niet als ze ook echt naar Lochem gaan.

Onderwijs

Ook verwachten veel kinderen hier beter les en leukere docenten te krijgen dan op hun eigen locatie. Dit verandert als ze hier eenmaal zijn. De kwaliteit van les is maar heel iets beter, zeggen ze. Ze vinden de docenten hier zelfs iets minder leuk en goed dan op hun oude locatie… Misschien is het tijd om hier iets aan te veranderen?

Mediatheek

De toekomstige leerlingen van onze locatie weten niet zo goed wat ze van de mediatheek moeten verwachten. Uiteindelijk blijkt ze heel handig. Het groepje leerlingen van onze school is wel erg blij met de mediatheek.

Kantine en eten

Bij de kantine op locatie B is niet zo veel eten te verkrijgen. Dat merkten we ook wel in de resultaten. Vrijwel iedereen denkt dat de kantine hier een stuk beter is dan op locatie B. Dit wordt al helemaal bevestigd door de respondenten op onze school; ze gaven de topscore op de enquête. Ons college heeft hier dus een streepje voor en dat ondanks het gedoe over Jan en Dinie.

Veel leerlingen denken ook dat ze de snoepautomaten veel gaan gebruiken. Toch blijkt dat het niet echt gebeurt. Ze gebruiken hem minder dan ze vooraf hadden gedacht.

Schoon

De respondenten van locatie B denken dat het forum ongeveer even schoon is als hun eigen zitkuil. Ook deze gedachte verandert als ze hier eenmaal zijn. Ze vinden het hier dan een beetje schoner.

Volgens de kinderen van locatie B zijn de toiletten hier een beetje schoner. Onze leerlingen zijn er zelfs nog positiever over!

Sfeer

De meeste leerlingen zijn wat bang voor het grote leerlingenaantal. Dit valt uiteindelijk ook wel mee. Wel denken veel kinderen dat ons forum gezelliger is dan hun zitkuil, maar de leerlingen uit Lochem denken daar net andersom over, al zijn de verschillen niet zo groot. De zitkuil daar is wat meer een vertrouwde basisschool en hier voelt het forum als een echte middelbare school.

Iets heel belangrijks aan school is natuurlijk of je je fijn voelt. De locatie B’ers denken zich iets prettiger te gaan voelen op onze school en dit bevestigen de locatie L’ers.

Leerlingen voelen zich dus wel prettig op school, maar het fietsen is een groot nadeel. De leerlingen uit Lochem geven precies het gemiddelde cijfer op de vraag welke school ze leuker vinden. Je kunt dus met een gerust hart zeggen dat beide scholen evenveel voor als nadelen hebben.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.