Dit hele artikel begint met een WhatsAppje in een groepsapp, de grove woorden zijn maar even gecensureerd

“Dames en heren, even een dienstmededeling. Mijn telefoon zit echt helemaal muur en muur vast, helemaal naar de t*****. Dus stop aub met het rondsturen van dat k*t icoontje, zijn geen leuke grapjes. Ik breng hem morgen naar de telefoon winkel, omdat ik er helemaal niks meer kan.”

Dat ´k*t icoontje´ waarover wordt gepraat, is een Indisch symbool dat iPhones laat vastlopen. Deze bug, zoals dat in de ICT heet, treedt op wanneer een iPhone gebruiker het betreffende symbool via WhatsApp binnen krijgt, het zorgt ervoor dat de app vastloopt en de boel laat crashen. Dit gebeurt niet alleen met iPhones, maar met elk product van het bekende elektronicabedrijf Apple. De bug is drie dagen na de lancering van het systeem door het Italiaanse “Mobil World” ontdekt, maar het is niet de eerste bug in het systeem van Apple.

Gelukkig voor als je nu met een vastgelopen telefoon zit, zijn er manieren om het probleem op te lossen. Eén van de manieren is door de Bèta-versie van het besturingssysteem (iOS 11.3) te installeren. Een andere manier is door het bericht van je telefoon te verwijderen, maar dit werkt helaas niet met WhatsApp. Verder komt er een update voor het systeem uit, waarin deze “Indische” bug is opgelost.

Het symbool/karakter komt uit de taal Telugu, een taal die door 70 miljoen in een deelstaat van India wordt gesproken en deze taal is naast het Engels en het Hindoes, een geaccepteerde taal in dit gebied.

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.