Het is bijna 2018, de lucht kleur blauw,paars,roze en rood van al het prachtige siervuurwerk en overal ruik je de geur van verse oliebollen. Wij van SC speaks willen jou als lezer bedanken voor het lezen van onze krant en voor dit geweldige jaar. Laten we er eens op terugkijken!!!

Spaghetti monster
Het tot denken zettende artikel ging over het Pastafarianisme, door Kamiel Fokkink. Dit is een relatief jonge religie die stelt dat de aarde geschapen is door het Vliegend Spaghettimonster. Deze levensbeschouwing staat kritisch tegenover bestaande religies, en probeert een nieuwe, vredelievende manier van leven te leren aan haar volgers. Dit artikel heeft de meeste reacties gekregen dit jaar.

De voldoende drempel bij gym
In dit artikel uitte Marit Fokkink haar mening over het becijferen van leerlingen op deze school. Het leidde tot een discussies en meerdere leerlingen konden hiermee sympathiseren. Helaas waren de gymdocenten er niet mee eens, en ze opperden een moment om voor zichzelf op te komen en het recht te zetten. Tot zover is dat moment nog niet gekomen.

Dit is autisme
Een boekrecensie over een opmerkelijk boek, die goed aangeeft hoe kinderen met autisme de wereld om hun heen bevatten. ‘Een verrijking van je mensbeeld’, zo zou ik het het liefst omschrijven.

De klimaattop in Bonn
In dit artikel geef ik een globaal beeld van hoe de klimaattop in Bonn er dit jaar aan toe ging. Met dat het klimaatprobleem nog steeds relevant is en zelfs heel belangrijk, is het goed als de leerlingen er meer over weten. Ook vertel ik iets over de uitstoot van verschillende ‘grootgebruikers’ zoals de VS en China.

De papieren schoolkrant
We hebben dit jaar ook een papieren schoolkrant uitgebracht! We hebben een maand hard gewerkt om alles bij elkaar te sprokkelen, van artikelen tot sponsors. De krantjes zijn nog steeds te halen bij de mediatheek en de receptie, dus als je de derde editie van SCSpeaks toch nog wilt, grijp je kans in 2018.

Wij wensen je een gelukkig nieuwjaar 🙂

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.