238609De Britten hadden een Europa-referendum, het Staring College had de medezeggenschapsraadverkiezingen voor leerlingen en medewerkers. Bij de leerlingen hadden zich tien mensen kandidaat gesteld voor de vijf vrijgekomen zetels in de medezeggenschapsraad. Na de verkiezingen op 23 en 24 juni hebben de volgende leerlingen genoeg stemmen behaald om in de medezeggenschapsraad te kunnen: Anouk Nijhuis (L4AB), Frank Stapelbroek (L3AA), Lieke Roelofsen (B3GA), Marjolein Wesselink (L4AA) en Merel Ries (L3GA).

Frank Stapelbroek had met 68 stemmen het grootste aantal kiezers achter zich. Joey Marlisa kreeg de minste stemmen, 10 in totaal. Lieke Roelofsen had met 43 stemmen net één stem meer Ylse Bergma en komt daarom ook met de hakken over de sloot in de medezeggenschapsraad. Binnenkort zal er geloot worden hoe lang de verkozen leden in de medezeggenschapsraad mogen blijven. Er zijn twee zetels voor drie jaar, twee zetels voor twee jaar en een zetel voor één jaar.

Bij de leraren waren drie zetels voor drie jaar te verdelen. Guus Limonard, Theo Meurs, Maaike Pierik en Bas Schatorjé hadden zich hiervoor verkiesbaar gesteld. 113 personeelsleden brachten hun stem uit op deze vier leraren. Uiteindelijk kwam meneer Meurs 12 stemmen te kort op meneer Limonard voor een plek in de medezeggenschapsraad. Hij zal dus afscheid moeten nemen van zijn huidige positie in de medezeggenschapsraad, die hij de jaren hiervoor innam.

Uitslag leerlingen (LMR)Uitslag personeel (PMR)
 1. Frank Stapelbroek (L3GA) – 68 stemmen
 2. Marjolein Wesselink (L4AA) – 52 stemmen
 3. Anouk Nijhuis (L4AB) – 50 stemmen
 4. Merel Ries (L3GA) – 45 stemmen
 5. Lieke Roelofsen (B3GA) – 43 stemmen
 6. Ylse Bergma (B1G) – 42 stemmen
 7. Madelief Hoetink (L1M) – 20 stemmen
 8. Wout Dijkstra (L5AD) – 17 stemmen
 9. Kamiel Fokkink (L4AC) – 15 stemmen
 10. Joey Marlisa (L3GB) – 10 stemmen
 1. Bas Schatorjé – 80 stemmen
 2. Maaike Pierik – 71 stemmen
 3. Guus Limonard – 58 stemmen
 4. Theo Meurs – 46 stemmen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.