Maandagochtend – Iedereen is het eerste uur weer op school gekomen. Half slapend strompelen de laatste leerlingen het lokaal nog binnen, zich eigenlijk niet bewust van waar ze zijn. Plotseling horen ze heel vrolijk: “Bonjour, bonjour à tous!” en iedereen weet weer waar ze zijn. Mocht je dat ooit horen, dat kan ik je garanderen dat mevrouw de Haan niet ver weg is.
Omdat het haar eerste jaar op deze school is, besloten wij haar een aantal vragen te stellen.

We vallen gelijk met de deur in huis: Hoe bevalt het op school?
Heel goed. Ik werd heel prettig ontvangen door iedereen waardoor ik snel ben opgenomen in het team en al veel doorheb. Hierdoor komt het soms wel een beetje snel op me af, maar ik word super geholpen als ik iets even niet weet. Ik vind de leerlingen hier op school ook heel erg fijn. Eigenlijk zijn er geen tegenvallers!

Hoe vindt u dat het gesteld is met het niveau van de leerlingen?
Het niveau valt me niet erg mee of tegen. Ik ben vrijwel zonder verwachtingen er mee begonnen, omdat het toch in elke klas aftasten is. Als je eenmaal de ‘stand van zaken’ weet kun je daar op gaan inspelen.

Wat heeft u gedaan voor u begon met lesgeven?
Toen ik geslaagd was voor mijn vwo, heb ik eerst een jaar als au pair gewerkt in Genève. Daarna ben ik Romaanse talen in Groningen gaan studeren. Daar had ik Frans als hoofdtaal en Portugees als tweede taal. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen op een Franse school in Bangkok. Daarna heb ik in Parijs gewoond en gewerkt op het Institut Néerlandais. Dat is een instituut wat de Nederlandse cultuur in Frankrijk uitdraagt.
Later, toen ik weer terug was in Nederland, ben ik naar de Jan des Bouvrie Academie geweest en heb daar een opleiding gedaan tot interieurontwerper. Dit werk heb ik 8 jaar lang gedaan.
Daarna heb ik mijn lesbevoegdheid gehaald op de universiteit van Nijmegen. Ik heb stage gelopen op het Assinck en het Marianum, en nu ben ik hier!

Wat vindt u het belangrijkste aan lesgeven?
Ik vind het heel belangrijk om een goede relatie met de klas te hebben. Op die manier blijft het voor iedereen leuk en is een klas meer bereid voor je te werken. Ook ben ik een voorstander van samenwerken. Sommige docenten hebben liever niet dat leerlingen met degene naast hem/haar praat, maar ik denk dat leerlingen juist veel van elkaar kunnen leren.

Als afsluiter hebben we nog even een cliché: Wat zijn uw hobbies?
In mijn vrije tijd tennis ik graag, of ga ik naar de sportschool. Golf vind ik ook heel leuk, maar dat heb ik al een tijdje niet gedaan. In mijn jeugd heb ik nog gehockeyd en in mijn studententijd geroeid. Architectuur en fotografie vind ik ook heel leuk!

Hoewel wij beiden les hebben van mevrouw de Haan, zijn we toch een heleboel te weten gekomen over haar. Wij zijn in ieder geval van mening dat deze sportieve, enthousiaste lerares mag blijven!

 

 

 

Door Redactie

Een gedachte over “Nieuwe docent: Mevrouw de Haan!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.