De redactie van SCSpeaks
De Redactie van SCSpeaks – Foto: Rocío Barrientos Saavedra

Ongeveer een jaar geleden begon ik te fantaseren hoe leuk het zou zijn als onze school een schoolkrant had. Ik werd gelijk door een aantal mensen voor gek verklaard. Helemaal ongelijk hadden ze natuurlijk niet: de meeste schoolkranten hebben een suf imago. Wie zit er nu te wachten op een herfstkleurplaat of de lievelingskleur van de scheikundedocent?

Ik hoop dat SoCiety Speaks gaat bewijzen dat een schoolkrant ook leuk kan zijn. Gelukkig zijn er zeventien andere mensen al net zo enthousiast geworden en hebben ze zich opgegeven voor de redactie. We gaan ons uiterste best doen om jou allerlei interessante, grappige en bijzondere verhalen te brengen. Allemaal op scspeaks.nl en facebook.com/scspeaks.

We beginnen gelijk met een groot thema: vrijheid. Deels slaat dat op het einde van de Tweede Wereldoorlog, toen we onze vrijheid terugkregen na de overheersing van de Nazi’s. Sindsdien is Nederland steeds vrijer geworden. Dankzij die vrijheid kunnen wij nu, zeventig jaar later, met trots een digitale schoolkrant presenteren, helemaal van de leerlingen.

Ik wens je veel plezier met het lezen en kijken naar alles wat we zullen gaan plaatsen in de toekomst. Voor een eerste indruk zijn de eerste berichten al gemaakt. Richard houdt een uitgebreid betoog over de vrijheid die de BBC nam om Jeremy Clarkson te ontslaan en bij ‘Schoolnieuws’ kun je het verslag lezen van de jaarlijkse overdracht van het monument op de Hoge Enk.

In de komende tijd komen er nog een aantal artikelen bij. Imre zal als Anne Frank Ambassadeur in opleiding verslag doen van haar belevenissen in de week van de Bevrijding op 5 mei. En het idee is al geopperd om de beperkte bewegingsruimte van kippen te onderzoeken. Zo zie je maar weer: vrijheid kan heel breed worden opgevat!

Laat ons weten wat je te zeggen hebt!