Heb jij daar ook last van? Dat je je huiswerk en toetsen alleen kunt zien op Magister of een studiewijzer? Dat het juiste rooster alleen op Zermelo staat, tenzij er een turboweek bezig is? Je privéafspraken in je achterhoofd zitten opgeslagen? En dat je ook van alles in je agenda hebt staan? Niet langer, want Google heeft een fantastische app genaamd Google Calendar, een agenda, maar dan online.

De website/app is heel simpel te bereiken via https://calendar.google.com, de Playstore of de Appstore. Daarna kun je eigenlijk direct aan de slag met allerlei handige functies.

Afspraken inplannen

Google Calendar logo
Google Calendar logo

Zo is de Google Calendar perfect om snel afspraken in te plannen. Je kunt vrij vlot inplannen wat je wanneer op welke locatie gaat doen. Daarnaast kun je ook nog extra instellingen aanpassen, zoals meldingen. Hierdoor zul je, hopelijk, nooit meer te laat komen of iets vergeten. Er is zelfs een optie om afspraken te laten herhalen, waardoor je je hobby niet meer vergeet.

Schoolroosters

Misschien is de handigste functie voor ons als Staring-leerlingen wel het importeren van je rooster. Je kunt vanuit Zermelo je rooster importeren. Ga daarvoor naar je rooster en klik dan rechtsboven op de knop iCal, naast het printertje. Daar kun je kiezen uit twee opties: ‘Download ICS bestand’ en ‘Geef iCalendar URL’. De eerste geeft je meer vrijheid in het aanpassen van je agenda. De tweede optie importeert automatisch (je hoeft dus niet iedere week te importeren) en wijzigt roosterwijzigingen direct in je digitale geheugensteuntje.

Als je dat hebt gedaan, en je hebt via het instellingenmenu van Google Calendar meldingen ingeschakeld, krijg je voor het begin van iedere les een melding op je telefoon waar je vervolgens heen moet, dus hoef je bijna nooit meer Zermelo te gebruiken of een klasgenoot achterna te lopen.

Veel attributen
Liever alle informatie duidelijk? Misschien is Google Calendar iets voor jou?

Extra functies

Verder houdt Calendar, als je wilt, van alles voor je bij. Zo kan hij feestdagen weergeven, zoals Kerstmis of Sinterklaas. Ook kan die je helpen bij het onthouden van verjaardagen (als je je contacten synchroniseert via Google Contacts). Er is zelfs een functie die je Gmail scant en afspraken uit je e-mails automatisch in je Agenda zet.

Ook kun je meerdere Agenda’s op hetzelfde moment gebruiken. Misschien wil je wel een aparte Agenda voor school en voor privé, zodat je er eentje met je ouders kan delen. Ook kun je gezamenlijke agenda’s maken. Ik heb bijvoorbeeld een agenda met mijn klas, zodat we elkaar kunnen helpen bij het onthouden van toetsen en het rooster.

Uiterlijk

Naast deze handige functies ziet de agenda er ook nog eens erg goed uit. Door de verschillende manieren van weergeven (dag, week, maand, jaar) en gebruik te maken van verschillende kleuren kun je snel zien wanneer je volgende afspraak is.

Overal beschikbaar…

Het handigste is, dat je altijd bij je agenda kan. Via je telefoon, de computer van je oma of ergens in Amerika; het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Als je een afspraak maakt kun je snel zien wanneer je vrij bent en direct de afspraak toevoegen aan je agenda.

…behalve op school

No_phone
Op het Staring College mogen wij geen telefoons gebruiken in de les

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan Calendar? Jawel, deze zul je zelf wel ondervinden, maar ik vind niet dat er veel mis is met het Google-product.

Het grootste nadeel is dat je de agenda niet makkelijk op school kunt gebruiken. Als je belangrijke data doorkrijgt van je docent, kun je dit niet in je Calendar zetten, omdat een telefoon in de les simpelweg niet is toegestaan.

Ook is tegenwoordig privacy een veelbesproken onderwerp. Sommigen zullen Google niet vertrouwen met alle informatie over hun mails, afspraken en locaties. Deze overweging zul je zelf moeten maken.

Google Calendar is dus een erg makkelijk te bereiken applicatie, die op een overzichtelijke manier allerlei soorten afspraken voor je onthoudt. Misschien iets voor jou om te proberen?

 

 

 

Mocht je vragen hebben over dit onderwerp? Stel ze dan gerust in de reacties hieronder!

Door Redactie

Een gedachte over “Next level Agenda!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.