Er werd ook gedanst door de examenleerlingen - Foto: Tama Schreurs
Er werd ook gedanst door de examenleerlingen – Foto: Tama Schreurs

De examenstunt van dit jaar werd een groot succes. 5 havo en 6 vwo hebben er samen een boeiende ochtend van gemaakt. Aan het begin van het eerste uur werd iedereen bij de ingang tegengehouden door een bont peloton examenleerlingen. Met zwaar geschut werd iedereen de toegang tot school geweigerd. Een aantal leerlingen had dubbele pech en kreeg ook nog een flinke bak water over zich heen, omdat ze zich verzetten tegen het dansen van de Macarena.

Na een halfuur was het welletjes en kon iedereen alsnog naar binnen. Daar wachtte een nieuwe verrassing: in het forum hadden de examenleerlingen een karaokepodium klaargemaakt voor de docenten. Nog nooit had een pauzeconcert zo’n enthousiast publiek. Als meneer Grubben en Schut losbarsten in een duet van Bloed, Zweet en Tranen houden een paar leerlingen het niet meer droog, want ook binnen school spuiten de examenleerlingen met de waterpistolen.

Andere glansrijke optredens komen van leraren van wie je het niet gelijk zou verwachten. Mevrouw Bouman en meneer Sieders vormen een prachtig koppel als ze, de armen om elkaar heen, zachtjes Stil in Mij meezingen. En het publiek wordt uitzinnig wanneer ook mevrouw Koenders en mevrouw Borggreve dapper een liedje (proberen te) zingen.

Helaas ontbreken er ook een paar sterren. Mevrouw Pierik en mevrouw Zomerhuis kijken toe vanaf de eerste verdieping. Sommige docenten proberen stilletjes een kijkje te nemen, maar gaan gauw weg als ze het verzoek krijgen om zelf te gaan zingen. Een aantal docenten begint hun eigen samenzwering in het doodstille domein 0.6. Hier vinden we de anders zo stoere mannen Meurs, Ries en Van Stekelenborg, drinkend van hun kopje koffie. Waar meneer Van Stekelenborg vorig jaar nog een uitgesproken mening had over het ‘Stalin College’, wil hij vandaag geen commentaar geven voor SC Speaks.

foto
In het forum gaat het feest gewoon verder

Dat mag de pret niet drukken, want er blijven genoeg enthousiaste docenten en leerlingen over. Zelfs twee conciërges worden overgehaald om samen met meneer Peeters, de afdelingsleider, de Rolling Stones ten gehore te brengen. En de wc-rollen vliegen nog eenmaal in de rondte tijdens Oya Lélé, het liedje waarmee de examenkandidaten hun stunt gezamenlijk afsluiten. Helaas is er geen tijd meer om alle versierde domeinen te bekijken, want ze beginnen gelijk met opruimen.

Met recht kunnen ze het een geslaagde examenstunt noemen: zowel docenten als leerlingen zijn enthousiast, en bovendien lukt het ze om de eerste drie lesuren te laten uitvallen.

Meer foto’s volgen nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.