Deze maand was er een grote overwinning voor het Nederlandse Voetbal: Ajax won van Real Madrid met wel liefst 4-1. Helaas was het deze maart niet alleen maar vreugde, want op 18 maart werd er een aanslag gepleegd in Utrecht. Het land stond in rep en roer, Utrechters voelden zich onveilig en de kennissen ervaarden een intens verdriet. De zwarte bladzijde van deze maand.

Daarnaast iets waar niet iedereen even blij mee was: Forum van Democratie kwam deze maand uit het niets verrassend goed uit de stembussen. Thierry en zijn aanhang zullen ongetwijfeld erg tevreden zijn, en de meme-accounts hebben weer nieuwe inspiratie voor hun internetplaatjes. In onze gemeente zijn de VVD, het CDA en D66 de winnaars. Maar nu even iets anders dan politiek: MUZIEK!

Door het licht – Donnie

We kennen hem van de snelle planga en als koning toto: rapper Maradonnie. Dit keer komt hij met het album “Door het licht”, die volledig is geproduceerd door De Jeugd van Tegenwoordig’s Bas Bron.
Donnies centrale thema’s komen ook in dit album weer terug: de wietliefhebber heeft nummers genaamd “Maan Assie”, “Barry Hayze” en “Kats van de Kaart”. Zijn teksten zijn slim en onvoorspelbaar, met een ontelbaar aantal verwijzingen naar andere pop iconen. In zijn clip van “Barry Hayze” laat hij meerdere bekende Nederlanders zijn tekst uitspreken terwijl ze een pruik op hebben en een coltrui aan hebben zoals de fenomeen zelf.
Al met al past het album lekker in elkaar en is zijn album origineel en dansbaar.

8/10
Interesse? 9-05 staat hij in Doornroosje, Nijmegen.

Diamonds – S10
De vrij onbekende jongedame uit Hoorn brengt het album “Diamonds” uit. Ze is onlangs gesigned door het label “Noah’s Ark” en kan daarmee een groter publiek bereiken. Het is een droevig album over hoe zij denkt dat het is om verliefd te zijn en alles wat daar bij komt kijken.
Haar muziek is een combinatie van zang en rap. Ze haalt inspiratie uit Nederlandse én buitenlandse hiphop en is zeker een aanrader als je op zoek bent naar nieuwe rapartiesten om te beluisteren.

7/10

WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? – Billie Eilish
Billie Eilish is met 17 jaar een van de jongste popartiesten met zo’n groot publiek. Na haar grote hits “Ocean Eyes”, “Lovely” en vele meer, heeft ze haar tweede album uitgebracht.
Het is een rustig, maar duister album met een creepy sfeertje. Het album is divers, met trapbeats tot ballades. In het nummer “Wish you were gay” hoopt ze dat haar crush homo is, omdat ze dan weet dat het niet door haar komt dat ze hem niet leuk vindt. Het accepteren van de afwijzing is zo gemakkelijker.
“When The Party’s Over” is een emotioneel nummer waarin je duidelijk hoort hoe goed de stem van de jonge zangeres is. Dat is erg contrasterend met sommige andere nummers waarbij er een dikke laag autotune overheen zit.

7/10

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.