Inmiddels is de eerste maand van 2019 weer voorbij. We hebben daarbij een aantal gebeurtenissen achter de rug, zoals de open dag en toetsweek 2 (voor de bovenbouw). Na deze maand blijkt ook of jij je hebt kunnen houden aan je goede voornemens. Ben je elke week naar de sportschool gegaan of heb je je emoties tóch weten te uiten in de vorm van die overheerlijke donuts van de PLUS?

Deze maand is ook een hoop nieuwe muziek uitgekomen. De muziekindustrie heeft niet stilgezeten, en daarom aan mij de taak om een korte update te geven wat in januari het meest spraakmakend was!

Beetje bij Beetje EP – Snelle
Deze jongeman uit Gorssel was al eerder bekend bij het grote publiek met zijn eerste 101Barz, maar hij is nu officieel doorgebroken met zijn hit ‘Scars’. De videoclip voor dit nummer stond hoog op de trending pagina van YouTube, net als zijn nieuwste 101Barz-sessie ter promotie van zijn album.
Voor het eerst weet een artiest uit deze omgeving op nationaal niveau door te breken in de rapscene. Hij doet dit door pure, goed opgezette teksten over zijn dagelijks leven over te brengen op goed geproduceerde beats. De media is erg lovend over dit opkomende talent en men verwacht nog veel van hem in de toekomst.

7,5/10
Interesse? Op 06-04 staat hij in het burgerweeshuis te Deventer.

Inner Monologue Part 1 – Julia Michaels
Hoewel de muziek vrij standaard klinkt en amper vernieuwing brengt heeft het album tekstueel een belangrijke inhoud. De zangeres, Julia Michaels, zingt over de obstakels van het dagelijks leven zoals angst en verdriet. Een thema dat – helaas – in de hitlijsten soms onderbelicht is. Doordat Julia deze populaire stijl van elektronische muziek weet te combineren met een goede boodschap kan ze daar verandering in brengen. Daarom een groot applaus voor dit album en de talentvolle zangeres.

6/10
Interesse? Julia heeft tot nu toe helaas alleen een tour in Amerika. Wie weet zal ze met na dit huidige succes een Europese tour aankondigen.

Albino – Joost
Zoals normaal komt deze woordknutselaar weer met een wild album vol grappen en onverwachte energie. Het is moeilijk te onderscheiden of Joost zijn muziek bedoelt als serieuze kunst of pure lol, maar dat verandert de hilariteit van zijn nummers niet.
In dit album gaat de ex-youtuber van 90’s hiphop naar metal in slechts 33 minuten en verkent hij nogmaals de bizarre themas waarover hij kan schrijver. De titels “Shrek” en “Ich Bin Krank” zijn daarin geen uitzondering – het hele album is een incoherente verzameling van onderwerpen.

7/10
Interesse? 16-02 staat hij in Metropool Enschede.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.