Franse vlag16 november 2015 – Vandaag hielden alle leerlingen en medewerkers op het Staring College een minuut stilte voor de slachtoffers van de verschrikkelijke aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs. Om 12 uur precies ging de zoemer die het begin van de minuut stilte inluidde. Na afloop van de minuut bedankte directeur Nico Woonink iedereen voor zijn respect.

De Franse vlag die vorige week nog werd gehesen ter viering van de Fransdag hing vandaag opnieuw in de vlaggenmast voor de hoofdingang, ditmaal halfstok. Ook twee Eiffeltorens gemaakt van blokken, donderdag nog gebruikt voor de Dag van het Frans, hadden hun vlaggetjes halfstok hangen.

Verder besteedden sommige docenten extra aandacht aan het drama in Parijs,maar het flinke aantal docenten dat géén bijzondere aandacht in de les schonk aan de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag was opvallend.  In de hele Europese Unie zijn vandaag de 129 slachtoffers herdacht. In Frankrijk was het vandaag de laatste dag van drie dagen nationale rouw.

 

Door Redactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.