facebook-likeSinds woensdagochtend is er een nieuwe Facebookpagina “Jan en Dinie moeten blijven” die likes verzamelt om ‘Jan de kantineman’ en zijn vrouw Dinie nog een jaartje als cateraars op het Staring College in Lochem te laten werken. De pagina trekt veel aandacht en is op dit moment (woensdagavond), nog geen dag na het verschijnen van de pagina, al meer dan 1500 keer geliket. Dat zijn ruim tweehonderd meer vind-ik-leuks dan voor de officiële Facebookpagina van het Staring College.

De initiatiefnemers, een groep meiden uit 5-vwo, zijn blij verrast met alle aandacht die er is voor het verdwijnen van de familie Eggink uit de schoolkantine. Ze beseffen ook dat de kans dat hun Facebookpagina hier iets aan kan veranderen klein is. De jarenlange onderhandelingen tussen de familie Eggink en het Staring College over hun contract zijn inmiddels afgerond, met als uitkomst dat er vanaf volgend schooljaar een nieuwe cateraar komt. De meiden konden het zelf al jaren erg goed vinden met het echtpaar en zijn ze erg blij met de tientallen reacties van leerlingen en ouders die allemaal hun steun uitspreken voor het kantineduo.

Knipsel
De Facebookpagina op woensdag om 19:20 uur (1173 likes)

De Facebookpagina roept leerlingen en andere mensen op de pagina leuk te vinden “als je ook wil dat Jan en Dinie hun laatste jaartje tot pensioen hier moeten kunnen afmaken”. Volgens hen komt het door ‘het schoolbestuur’ dat Jan en Dinie een jaar eerder dan ze zelf hadden gewild al moeten stoppen met hun werkzaamheden en de schoolkantine moeten overdragen.

Directeur van het Staring College, Nico Woonink, laat in een reactie weten de actie erg ongelukkig te vinden. “De gang van zaken kent een lange voorgeschiedenis, meer dan drie jaar, waar Jan en Dinie nauw bij betrokken zijn geweest,” schrijft hij. Sommige punten liggen volgens hem erg gevoelig, maar vanwege de vertrouwelijkheid van de contracten wil hij daar niet al te veel over zeggen. Hij noemt het uitgesloten dat er iets aan de huidige situatie zal veranderen. “Er zijn al nieuwe verplichtingen aangegaan. Dat is onomkeerbaar en daarover wordt binnenkort meer bekendgemaakt.”

Het bestuur mag dan niet blij zijn met de actie, volgens de meiden die de Facebookpagina online hebben gezet is het niet hun bedoeling de schoolleiding in een kwaad daglicht te stellen: “Het is vooral leuk dat iedereen zijn mooie ervaringen met de kantine van Jan en Dinie deelt en laat zien dat ze achter hen staan. We wilden Jan en Dinie zouden weten dat ze nog altijd zeer gewaardeerd worden door veel leerlingen.”

Jan en Dinie zelf vinden de actie een mooi initiatief, ook al zijn ze er evengoed van bewust dat ze ondanks alles hun laatste maanden op deze school brengen. Ze waren graag nog een jaartje langer gebleven, totdat Jan met pensioen zou kunnen. “Drieëndertig jaar hebben we gewerkt in het onderwijs,” zegt Dinie met enige teleurstelling in haar stem. “Daar komt straks een einde aan.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.