De volledige brief van het Staring College aan de leerlingen en ouders valt hieronder te lezen:

Vrijdagavond 28 februari stuurde de bestuurder van onze school, Carlien Krist-Spit, een brief over de maatregelen die het Staring College treft tegen de verspreiding het welbekende ‘coronavirus’ (COVID-19 virus) aan alle leerlingen en hun ouders en verzorgers.

Als je ziekteverschijnselen vertoont en in een risicogebied bent geweest, moet je niet naar school komen, contact met anderen vermijden en direct telefonisch je huisarts contacteren. Je meldt je op de gebruikelijke manier ziek. Dit geldt ook als je in contact bent geweest met een coronapatiënt.

Als je terugkeert uit een risicogebied (van vakantie), wordt je gevraagd om veertien dagen preventief thuis aan je schoolwerk te werken. Dit geldt ook als je (nog) geen ziekteverschijnselen vertoont. Je wordt verzocht contact op te nemen met je mentor (bij voorkeur via e-mail) of de afdelingsleider als dat nodig is.

Als je alleen koorts hebt, wil de school ook dat je thuis blijft. Als je koorts krijgt op school, wil de school dat je naar huis gaat.

Risicogebieden zijn gebieden met een geel, oranje of rood reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit valt via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen te controleren.

Verder verzoekt de school je om direct contact met anderen te vermijden onder de noemer van ‘groeten zonder aanraking’. Ook wenst de school dat je zo min mogelijk je ogen, neus en mond aanraakt, je handen regelmatig wast, hoest en niest in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruikt en daarna direct weggooit.

Update: Uit een rondvraag van SC Speaks blijkt dat er inderdaad meerdere leerlingen en docenten het risicogebied bezocht hebben en dus thuis zijn gebleven. Het schoolbestuur heeft in de school informatieposters laten ophangen en een herinnering om handen te wassen op de deuren van de toiletten geplaatst.

Door Redactie

Een gedachte over “Staring neemt maatregelen tegen coronavirus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.