Iedereen heeft nu in deze tijd een Smartphone of iPhone. Helaas wordt daardoor het oude mobieltje van tien jaar geleden vergeten. Toch zijn er mensen (zoals ik) die er nog een hebben en er zat mee rond kunnen komen. Ik wil jullie nog eens terug laten denken aan die Smartstones – een naam die ik zelf heb bedacht en gepatenteerd, maar nog weinig aansluiting vindt bij het grote publiek – en de voordelen die je ervan hebt laten zien. Eerst zal ik jullie een paar plaatjes van mijn eigen Smartstone laten zien.

Smartstone 1Smartstone 2Smartstone 3

Ten eerste is het een erg compacte telefoon. Hij is veel kleiner en lichter dan de Smartphones van nu. Hij past overal in en is makkelijk mee te nemen. Ook ligt hij lekker in de hand.

Ten tweede: Smartstones zijn super zuinig. Doordat er weinig functies opzitten, zal je hem weinig gebruiken. Ook de mobiel zelf verbruikt weinig stroom. Hierdoor hoef je hem weinig op te laden. Mensen uit mijn omgeving moeten hun Smartphone iedere avond opladen. Ik heb daar met mijn Smartstone geen last van, ik hoef hem maar eens in de maand op te laden. Dat bespaard weer in stroomkosten.

Dan is er de onverwoestbaarheid van de Smartstone. Je kan hem zo vaak laten vallen als je wil en hij gaat niet kapot. Dat is erg handig als je niet zo handig bent. In de vijf jaar dat ik Smartstones heb, waarbij ik ze al meerdere keren heb laten vallen, zijn ze daar nog niet kapot van gegaan. Smartphones (vooral de iphone is er berucht om) daarentegen vallen zeer snel kapot. Bijna elke Smartphone die ik zie heeft een of meer barsten in zijn scherm. Om dat te voorkomen moeten mensen dan extra beschermhoesjes (die erg prijzig zijn) erbij kopen, wat minder handig is.

Vaak wordt er op het Staring College geklaagd over het slechte mobiele internet. Daar heb jij als trotse Smartstone eigenaar totaal geen last van. Er zit namelijk helemaal geen internet op. Dat voorkomt frustratie over het internet en geeft je de tijd om eens een goed gesprek met je buurman aan te knopen. Ook heb je geen last van social media die constant om je aandacht vraagt, want die heb je ook niet op de Smartstone. Een echte win-win situatie.

Als laatste is er de prijs van een Smartstone. Je koopt een Smartstone voor minimaal twintig euro. Voor een Smartphone zonder abonnement betaal je minimaal tachtig euro en dan heb je er een met maar weinig functies. Je zult dus veel meer moeten betalen voor een goede Smartphone en nog veel meer voor een iphone. Je bent dus veel goedkoper uit met een Smartstone.

Dus ren nu naar de dichtstbijzijnde winkel (ze worden zelfs in supermarkten verkocht) en koop je eigen Smartstone!

3 gedachte over “De liefde voor mijn ‘Smartstone’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.